CESAR IGÅR- DET VAR GRYMT!

Grå, regning dag. Men ändå ganska skönt! Speciellt för er pollenallergiker kan jag tänka mig:)

Jag gick upp vid 10 idag, men gick då raka vägen till soffan. Känner min bättre, men ändå trött och slö.. Ingen feber iaf! Pratade med Sandra i telefonen en stund. Hon var lite arg och fick skrika av sig lite.:)

Har tvättat lite idag oxå, det var skönt o få något gjort! Har mina vovvar här hemma oxå. Eller Zorri har inte kommit hem än, men jim ska hämta henne ikväll:) Såå mysigt o få lite kärlek av dom:) hihi..

Igår var det Cesar, jäääääävlar va grym han var!!:D Det var så otroligt roligt!:D

Vi lärde oss inget nytt igår, men han visade oss mycket som är värt att påminnas om och att få lite pusch att fortsätta! Hundsverige är jävligt bra, vi är en av de bästa länder när det kommer till hundar och deras bästa. Vi (när jag säger vi menar jag hundsverige) fick mycket beröm för att vi vet att det inte är en rasfråga utan ett ägarproblem när det kommer till "kamphundarna"!

Många säger att han itne kommer med något nytt eller vettigt. Visst han kommer inte med något vi redan inte vet, men han har fortfarande kunskapen och viljan att hjälpa oss att inte glömma bort! Det var ett fullsatt hovet igår och det var inte för att ingen ville se honom, alla applåderade och var glada!
Dom metoder han använder sig av är grunden till allt inom hundvärlden! Vi kommer ständigt in på olika trender för hundträning och jag tror vi är på väg att glömma grunden- Ledarskap.

Han kommer och påminner oss om att det inte behöver vara så svårt! Men oxå visar oss att vi int får glömma bort att hunden är en hund och inte en människa! Självklart ska vi prata med våra hundar, men det är inte ett träningssätt. Hunden lär sig ju faktiskt inte genom att jag säger "nej så får du inte göra", det är bara för mig själv jag slänger ur mig dom orden. För hunden måste jag ju VISA att det inte är okej. Och då menar jag inte genom att slå hunden eller liknande, utan genom kroppspråk och bestämdhet!

Att se honom hjälpa en ägare igår med sin hund, som hoppar på andra, var helt otroligt! Först fick hon visa vad hon gjorde och sedan fick han visa hur hon kunde/skulle göra. Han tog helt enkelt kopplet, hunden hoppade en gång. Då "schyy"ade cesar till honom och nöp honom lite. Hunden sätter sig ned och slutar hoppa. Hans son, som agerade lockbete för hunden, ropade och tjoade och hunden rör sig inte! Alltså jag menar allvar!! Han kollade lite på honom men sedan kollade han på cesar och sin matte! och Cesar håller kopplet med pek,- och långfingret. Inget mer!! Förstår ni pondusen den mannen har?! Det är verkligen helt otroligt!:D

Nu har jag inte känt hur hårt han nyper hundarna, men kan ser det inte som att han bestraffar hunden hårt eller negativt(misshandel aktigt), utan det är ett bestämt kroppspråk som visar hunden att det inte är okej.

Folk är så otroligt rädda idag för att säga till sina hundar! Bara för att man tror att folk runt omkring ska missuppfatta, men va faan!

Jaa, detta kan man ju skriva huuur mycket som helst om! Men jag ville bara få fram lite:) Det var iaf helt sjukt bra igår! Jag vill se honom igen, även om han kommer säga samma sak, för han var verkligen så rolig:D En otrolig man!


Daddy♥

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0