VALLNING PÅ G!

Sitter här i soffan, men iskalla fossingar och filt runt armarna.. Letar och letar efter info om vallningstävlingar i Juli. Såg på en hemsida att det är tävlingar i Skärblacka, men hittar inge datum eller info.. :( Såå irriterande! Men har mailat några så får vi se om det är nån som vet något.
Tack Lisa för ditt svar! :)

Har idag bokat in ett möte på Agdala på Lördag. Då ska vi under en timme få lära oss det mesta om vallning och förhoppningsvis få godkända hundar;D Laika och Tango kommer vara lyyyriska!!:D hihi.. Så håll alla tummar nu!!:D

Jag o Jim åkte till Edsviken med hundarna idag. Blev en liten promenad och sedan mys i solen på en bänk. Jag, Skrållan och Zorri doppade tassarna lite;) Eller skrållan gick ner ända till magen. Men jag o Zorri höll oss till tassarna.. Det va fan liite kallt asså!! haha.. Men svalkande! Vi sat iaf med ansiktet mot solen och njöt av värmen! :D Tittade på de vackra husen och bara drömde oss bort... :) Zorri fick syn på några kråkor som hon snabbt jagade iväg, sen kom hon o la sig igen och åt på en pinne:P hihi, så söt! Aslan kollade läget i gräset, jagade nån fluga och skrållan hade lite passivitets övning vid våra fötter. Duktiga tjejen!:D

Strax blir det NCIS här hemma. Säsong 5 som rullar på våran dator. :)


Tango vallar sina får hemma i Spanien. :)

HUNGRIG!

Ugnen håller just nu på att göra min lunch.. Blir en fiskgratäng med dill sås. Börjar bli sjukt hungrig!

Har läst lite i natur-boken. inte mycket kvar på NkB nu, slut på fredag. :) Har ett kapitel kvar med frågor att svara på oxå, ska göra det imorrn tänkte jag.
Ska få bort min karl från datorn när jag ätit och komma iväg till Jakan och Apoteket och Hemköp. Ikväll blir det tacos, så måste nog ha lite små grejer till det. :)

Har på Animal Planet på tvn, det är djurpoliserna(RSPCA) just nu. Undrar hur det blir när jag blir djukskyddsinspektör.. Vad gör man och hur fungerar det...? Är så nyfiken! :D Men är en lååång väg kvar att gå... Men skönt att ha en plan!:)

Hade tänkt åka o valla med Laika imorrn, men det visade sig att man var tvungen att gå på en privatkurs först. På den timmen som man håller på få rman lära sig hur det fungerar, dom får se hur hunden är osv. Så ska ringa och boka in ett möte snarast. :)
Jim börjar jobba om 2 veckor, skulle vara skönt att "få det gjort" innan dess. :)
Skulle verkligen vara såå roligt o komma iväg på nå sånt! För både oss och hundarna. :D


SWEET!

ÄR SÅ JÄKLA GLAAAD! FICK MVG PÅ MIN SENASTE INLÄMNING!!!:D
Såå jäkla niiiice! Dagen börjar underbart!
Vackert, varmt väder, glada hundar som leker med barnen ute på gården och nu detta- MVG i min pH-värde rapport!:D hihi..


SOMMARKÄNSLA-TROTS FÖR LITE VÄRME

Fan dagarna går snabbt! Flera dagar sen jag skrev ju. Men har inte hänt så mycket! Plugg plugg plugg! :P LÄmnade in min sista uppgift i Naturkunskapen igår. (en aningen försenad) Så hoppas på att få ett bra betyg!

När jag var ute med hundarna för en liten stund sen så hör jag svalorna sjunga, och måste säga att det måste vara ett av de bästa ljuden som finns!! Likaså med fiskmåsar, det är så underbaaart att höra dem sjunga när de flyger över träden och vattnet! Det är liksom sommar och underbara barndomsminnen! :)




DRÖMMAR

Vi har alla drömmar om framtiden.. Min o Jims är ett stort hus med stora ytor, fönster och nära vattnet. En speciell dröm för mig är att ha ett stort vackert träd på tomten, där det hänger en stog gunga i...
Ja, dröm listan kan göras lång!

Jag och Jim tog hundarna och åkta till Bruket för några timmar sen. Hundarna badade och solen sken! Blåste lite mycket, men gjorde inget.. Mysigt iaf! :)
När vi gått 1 kilometer gick vi tillbaka och satte oss i bilen. Vi kände oss inte riktigt redo för att åka hem, så vi åkte till Sollentuna, Edsviken. Där vi åkte runt och tittade på massor av exlusiva hus längs vattnet!! Åh, det är så vackert att jag blir toookig!! Vi har hittat det huset vi vill ha oxå! haha.. (bild kommer längre ner) Går även en jätte mysig strand promenad längs vattnet oxå, så dit ska vi åka någondag och gå. Skit mysigt!! :D












Skrållan hoppar efter bollen:)


Hämtar bollen ute i vattnet.


Zorri tyckte nog att det var kallt! Hon svalkade bara magen;)






Hääär är det lilla huset vi vill ha;D haha.. UNDERBAAART!!!


Lite av strandpromenaden


Det här huset var oxå heelt galet fint!! Fönstrena var så sjukt stora!! haha.. Och altandäcket var inte aaaalls mumsigt härligt!!

Nu ska jag kolla på nyheterna, ibland måste man ju hålla koll på allt;)


TISDAG

Som jag skrev på FB imorse: Varför är det varannan dag på vädret för??? Kan folk sluta och döda spindlar på de soliga dagarna??! Suck...

Idag har jag vart hos gyn. Faan att det alltid är lika nervöst att göra undersökning, trots att det är ren rutinsak. Men hade fina äggstockar och livmoder. Alltid så skönt att höra!!
Bytte även p-piller, som ska hjälpa till att gå ner i vikt lite. Så hoppas nu att de fungerar. :)

När jag kom hem satte jag mig för att plugga. Är klar med sista kapitlet i Naturkunskapen, men har lite små grjejer kvar att göra. Imorgon börjar jag med matematik b och naturkunskap a. Blir tufft att läsa två kurser samtidigt! Meeen bara vänja sig!

Jim har haft tenta mellan 14-18, är såå nyfiken hur det gått! Han borde ringa näär som helst!! :D hihi..

Middag då... Suck... Fan va tråkigt det är med mat ibland.. Blir o kolla nätet!

Herrååå!

KISSNÖDIG!

Plugg plugg plugg... Det är vad min dag har varit fylld av, och massor av toalett besök!
har börjat dricka ett kost tillskott som ska rensa ur kroppen på slaggprodukter. Method Drain Detox heter den. Man ska dricka den i 20 dagar.
Man ska blanda 1liter vatten med 12ml och drcka det under dagen. Jag kan säga att jag har kissat ungefär 20 ggr idag! haha.. Jag var nervös att drycken skulle smaka äckligt, men den smakade som svag svag saft. Ni vet sådär att man vill ha i massor med saft för att det smakar typ vatten med en droppe saft i. haha.. SÅ det var skönt! Gick ju utmärkt att dricka ett glas(1.8 dl) och sedan ta en liiiten mun med vanligt vatten bara för att få bort den tråkiga smaken ur munnen. :)

Så nu hoppas jag på att gå ner något kilo iaf med hjälp av denna. SKa snart gå på en promenad. Tog nyss en vända med hundarna. Tar nog bara Skrållan med mig sen när jag ska gå. Orkar inte stanna varje 5meter för att ropa in och vänta på dom andra. :P

Jim sitter i skolan och pluggar fortfarande. Han har tenta imorrn som jag verkligen verkligen vill att han klarar!! (Så han inte behöver tänka på skola under sommaren när han jobbar!) SÅ han blir nog sen ikväll..

Faan va trist det är när serierna haft säsongsavslutning... Finns ju inte ett skiiit att titta på! Blir ett Miami Medical och sedan promenixar jag iväg en stund. :)

Slänger in ett kort på när jag var kooort hårig!
Nä, det gör jag inte tydligen... Blgg.se är ju knäppa!! SUCK!!

LOVE YOU TO THE END....

Har ännu en gång sett P.s I Love You och gråtit floder... Det är en film som jag sätter högt upp på listan! En film som jag blir väldigt berörd av! Lite läskigt berörd...

Jag kommer igåg när jag var tonåring och min dåvarande kille hade gjort slut med mig.. Det var tufft som attan och ibland tänkte jag för mig själv att hade han dött hade det varit lättare... Om han råkat ut för något o gått bort, då hade det varot lättare att leva vidare.. för då springer man inte in i honom, eller ser honom med någon annan osv...

Men efter att ha sett den här första gången så kan jag inget annat säga än att jag ångrar verkligen att jag tänkte så!
Jag vet inte vad jag skulle göra om Jim dog... En del av mig skulle försvinna... Jag skulle nog inte klara av det!

Efter att ha sett denna film, blir jag orolig när min älskade inte kommer hem i tid eller inte svarar i telefonen.. Är rädd att han ska ha råkat ut för en olycka av något slag...
Jag älskar dig Jim så otroligt mycket att det gör ont i hjärtat ibland! ♥




MÖRKT VART DET!

Vilket underbaaart väder det är idag!! hahahahhaa.. :D Är så otroligt glaaad att detta var min enda lediga dag på flera veckor och det regnar!! Tjohoo! haha.. NEEJ, INTE GLAD! Meen dagen blev bra iaf.

Bea och Hanna hämtade mig här hemma vid 11, sen hämtade vi mamma och åkte till Stinsen.
Jag har köpt nytt make up store puder, som passar sommarfärgen lite bättre;) Sen köpte jag lite grejer på apoteket, hälsobutiken, nya tights och en jacka. Vi åt lite wok mat och sedan skulle vi hem. Plötsligt är det mörkt i heela centrum!! Var mörkt i typ 10 sekunder sen tändes det igen. Måste ha varot blixten som slagit ner och släck hela centrum! haha.. Lite coolt faktiskt!!

Kom hem till ett gäng ylande hundar, inte lika coolt! Stackarna..:( Måste ha vart nedsläckt här hemma oxå, för stereon var avstängd... Vi har alltid musik på till hundarna när vi inte är hemma. Så det inte är så tyst. Så dom blev mycket glada när jag öppnade dörrn! :D

Ja, eftersom det är så dåligt väder så funderar jag på att sätta mig o plugga en liten stund. Har lite frågor o svara på så.. :)

Så hur har ni det denna regniga söndag?? :)

HET KARL;)

SItter i soffan med Jim och Leif. Dom spelar xbox och jag kollar grejer på nätet. Har jätte ont i magen. Jäkla ägglossning!=/

Vi har grillat här på kvällen. Gjorde iordning massa grejer och tog med oss allt och gick o satte oss i parken. Skit mysigt!! Hundarna lekte och tiggde;)

Har inte så mycket att skriva om just nu, men hittade såå snygga bilder på sååå snygga Ian Somerhalder! Asså han är nog fan snyggare än Pattinson! haha.. Ja, det är han fan asså! (men säg inget om det till någon;) )




Asså här, han har ju typ den snyyyyyggaste kostymen som nåååågonsin existerat!! :D









Han är fan bättre än lördagsgodis asså! haha..

PLUGGLÖRDAG

Idag är det inte vilken dag som helst.. Utan en sooolig och otroligt varm och skön PLUGG lördag!! Vafaaan! Kunde det inte ha regnat idag! hahaha.. Lovar att det kommer regna imorrn bara för att jag är ledig.. Suck! =/

Har iaf suttit ute på balkongen och pluggat. Har bränt ena axeln och lite av högra benet. Fiint!
Det skumma är att det vänstra benet har fräknarna dykt upp på. Men det högra, det vill inte få några prickar!! Vafaan! haha.. Ja, det kommer väl.
Tar ju mig hela sommaren att bli brun på benen, speciellt i sverige...
Jag o Jim pratade igår om att det ör synd att vi inte har råd eller tid att åka till Spanien iår.. Hade varit så jäkla skönt att få komma iväg en vekca och göra iiingenting!! sola och bada och gosa med Fly.:) hihi.. Meen, det blir det ju inget av... :(

Ikväll ska vi grilla hoppas jag. SKa övertala Jim;) haha.. Leif ska komma hit om nån timme och göra oss sällskap. :)
Fredrik har vart här hela dagen och sitter o pluggar med Jim. Tyvärr kunde han inte stanna på middag... Men kommer fler ggr. :)

Nä, nu ska jag äta upp mitt äpple som blir brunt här och kela med Skrållan. :)

Hoppas alla har en super lördagskväll!!!

SKRÅLLAN:D

Härligt väder idag igen! Suttit ute på balkongen hela dagen och läst (och solat benen:P) Nu sitter jag inne i soffan och har sett säsongsavslutet av Greys. OMG heeelt galet!!! Är nog inte många veckor kvar för er andra att se de. Shit det var såå bra!! Läskigt och pirrigt!! haha..

Pratade med Leif nyssens oxå. Han sa att det öööösregnade där han var. Och när vi lagt på blixtrade det till och åskade lite här. Himmlen är mörk grå och det har blivit lite svalt... Så det är nog på G hit oxå... Suck! Ville ju ta en promenad i solnedgången med min karl ju.. :(

Tänkte lägga upp lite bilder på min söta Skrållan när hon var valp. :) Min lilla ulltuss!:D


Min lilla skrutta bara någon dag gammal. :)




Fiffi och Skrållan


Findus och Skrållan





Ligger och sover tillsammans med Björne och brorsan. :)


Glupskheten började HÄR!




Race!


Det va när vi gjorde detta som jag kom på att jag ville ha en chihuahua. Såå söt hon är!! :D




Udda sovställning?








under tvbänken...




PUSS!




Bita i fötter och strumpor var jätte gott!




denna sovställning används flitigt idag!:D


åh, vill typ äta upp magen!! goooosemjuuuuk!!


SNööö! haha..




Söööta!!:D

ASLAN

Idag har jag vart uppe hos mamam en sväng och sparat ner bilder från gamla datorn till våran hårddisk här hemma. Så har suttit här en stund nu o kollat bilder. SHIT asså! haha.. Såå roligt!! Så kommer no gkomma upp mycket gammalt här ett tag fram över. :)

Börjar med LILLA Aslan. :)


Det var detta som fick oss på fall::)






Ser ni hur liten har har vart!!! hahaha..


Aslan ligger i korgen med... Aslan!!:D


PLUTTIS!!


Aslan och Findus myser. :)









udda sovställning.. :P


Dett STOOOOORA benet till den liiiiilla vovven. :)









:)

FLOWER ON THE WALL...

Efter en dag full av pluggande och inlämningar så har jag nu gått in från balkongen o satt mig i soffan istället. Jim sitter också och pluggar. Men vi har sagt att det får räcka om en stund. Jag tog mig en kiss paus och passar på att skriva lite.

Vi tänkte nog kolla på NCIS LA om ett tag. hundarna måste ut och vi måste ner i tvättstugan först.:)

Imorgon skulle jag vilja fixa några ramar. Måla dom svarta och sätta in kort i dom. Har en fotovägg här hemma som ligger o väntar... :)
Sitter även o funderar på om man skulle framkalla en stoooor bild o ha övanför sängen. Men vet inte vilken... Har många att välja på...

Här är några av dom:























Vilken tycker du är snyggast??



VARFÖR ÄR VI SOM VI ÄR?

Vaknade tidigt imorse för att Jim gick upp med tuppen(klockan 6). Men somnade om igen när han gått.. Faan oxå, skulle ha gått upp! Hade ställt klockan på nio och drömde så hemska drömmar under dessa två timmar! Usvh usch usch! Ville typ inte gå upp när klockan ringde utan ville somna om och få drömmen att sluta bra igen.. :( Men kom upp tillslut, duschade och tog en vända med hundarna. Hade satt på mig mjukisar och en långärmad tunn t-shirt. Meeen va varmt det vart!! SÅ när jag kom in drog jag av mig allt och satte på mig en tunika istället.

Har suttit på balkongen och pluggat iaf. Börjar få enstaka fräknar på benen!:D yeeey! haha.. Typ den enda färgen jag får på mina ben:P Har suttit innen nu en stund och gjort inlämningsuppgift 3. Den hadlar om vad JAG tror styr vårat beteende. Naturen(arvet) eller kulturen..
Jag tror att vårat beteende styrs av både naturen(arvet) och kulturen. Jag tror att till en början styrs vi av arvet, och sedan tar kulturen över till en viss del. Det sägs ju att det är det naturliga urvalet som bestämmer vilka som överlever den miljön som är just nu, och idag har kulturen en stor del i samhället. En person föds med bra egenskaper, men efter en tid blir kanske denna människa våldsam. Jag tror, till största del, att det har med kulturer att göra. Självklart finns det människor som föds och under sin utveckling stöter på hormonrubbningar av olika slag. Men till största delen har det med hur vi lever och vad vi låter våra barn göra, såsom våldsammma tv-spel, inga ordentliga regler, brist på kärlek från föräldrar osv.. Men kan ha fel...
Men vad är egentligen rätt eller fel??


Vad tror DU styr vårat beteende? Naturen(arvet) eller kulturen?


Nu ska jag ta en paus. Gå med hundarna och äta lite. :)

SUMMER??

Härligt väder idag med!!:) Vågar man hoppas på att sommaren är här nu?? Ja, va fan. Man får satsa lite :D

Jag har suttit ute på balkongen och pluggat i några timmar nu. Är barbent och har en tunika på mig bara, Sååå skönt!!:D men satan va blek man är! haha.. Bara o ligga i för o få lite färg. :)

Aslan har precis däckat ute i solen, han har varit lite lat idag. Legat på soffkudden inne! hmm, inte okej!;) haha..
Åh, mina vovvar är så rena nu!:D Doftar super gott och är så mjuka!:) hihi..

Jag sitter här och funderar på vad man ska äta till lunch.. Har tagit fram en bit lax. Men funderar starkt på om jag ska ta yoghurt och bär istället.. Men Jim har bara vanilj yoghurt, vill ha filmmjölk! Så blir att gå till konsum.

Har alla en bra dag i solen, på jobbet, i skolan??


FOTODAG

Gud vilken härlig dag!! Vaknade upp vid 8 och ville inte alls alls alls gå upp! Meen, var tvungen! SKulle åka till Jakan och Vuxenutbildningen. Sökte Matematik C till hösten. Sen gick jag till centrum i det härliga vädret. Köpte mig en sallad till lunch och åkte hem.
Det blev äta och kolla på säsongsavslutningen av Desperate, ojojoj!! :P SPännande!!

Mamma hämtade mig och hundarna halv ett och då körde hon oss till Skälby där jag skulle lämna in hundarna för bad. :) SJälv hade jag kameran med mig, så gick runt i parken och fotade. Älskar denna plats! Och den kommer alltid ha många minnen för mig!! Både vänskap och kärlek:) Förstår inte varför vi aldrig är där! Är så fint!!:D
Jag hade jeans, t-shirt och tjocktröja på mig. Var ju ganska snart tvungen att ta av mig tröjan! haha.. Shit va varmt!! Men så skönt! :) Har fått lite nya fräknar;)
Vid 15 va hundarna klara och vi gick hem. Nu doftar dom gått och är fluffiga!!:D hihi, så söta och duktiga!! Men så trötta dom är! Helt utslagna i soffan! :)

Bjuder på bilder från min dag:)






















Ser ni att det ser ut som ett par ben och en kropp?? :D






















Greyson Chance

Har du missat denna grabb?? Asså jag tycker han är faan så mycket bättre än Gaga själv!! haha.. Undebaaart duktig!! Har gåshud på armar och ben!!


MIN UNDERBARA FAMILJ!

Helgen har vart fartfylld! Förutom idag, jag har legat i soffan heela dagen och kollat in serierna jag inte hunnit se i veckan. Så nu har jag sett Gossip, 90210, Glee, Greys, Vampire Diaries och Private Practice. :D haha.. Härliga timmar!! Meeen va jag inte gillar säsongsavslutningar.... :( Nu måste jag ju vänta lååångt in på hösten för nya avsnitt.. :(

I fredags hade vi jätte trevligt!! Jag suger på bowling, men det är roligt!;D haha.. Jag förlorade iaf inte;)
Maten var utsökt, men timmarna fram tills att dom började spela var långtråkiga.. Vi hade 3timmar att slå bort.. Så blev mycket skratt och lite kladdande.. :P
När de väl gick upp på scenen blev det drag! Micke stod längts fram och hejjade på grabbarna. :) Så otroligt roligt att se honom så glad!!:D Vi dansade massor hela kvällen och jag fick så ont i fötterna! Converse är verkligen platta!Vid halv två var jag hemma hos min karl igen och vi kollade på ett avsnitt av en serie, sen blev det sängen.. Somnade snabbt och drömde massa jobbiga drömmar..

Gårdagen bjöd på bus med Hanna hemma i viksjö. :) Gaston åkte hem och våra vovvar böev glada;D haha.. På kvällen var vi hemma hos Daniel och grillade. Så otroligt härligt väder igår!! Vi satt faktiskt ute och åt middag! :D:D Vi grillade entrecote, hade klyftor och sallad till det. Men köttet var så jäkla gott att vi nästan inte åt något alls av tillbehören! haha.. UNDERBAART!:D
När vi skulle åka hem stannade vi förbi Linn och Robin. Stanande inte alls länge, men så trevligt att ses!!:D
När vi kom hem så kollade vi på Modern Family och sedan blev det sängen...

Imorrn är det dax för plugg igen. Måste åka till Jakan och Komvux oxå för att söka kurser till hösten. Sedan klockan ett ska jag lämna in Skrållan och Zorri för bad. :) Då blir dom fina!:D hihi..

När, bjuder på lite bilder från helgen. :)


Bussen stod precis utanför bowlinghallen, så Micke blev lyrisk;) haha.. Här är han och Terese:)




Terese är glaaad!:D


Jag tvingade upp Micke att ställa sig bakom sin dröm:D haha.. Hans största önskan i livet tror jag att få ett keyboard!


Han hade fixat en mic av papper;D


Jag och Bea:)


jaaa...




Nu har kladdandet börjat....


..och fina blir dom!! haha..






Jag spelar Micke!:D








SNYGG!






Vi dansar lite;)








Terese är göaad för att vi har fått autografer på våra fan-card:D
Grannabrna tyvkte det var lite roligt att vi haft tråkigt... :P










Funderar på att framkalla stoooort till min bror!:D


hihi.. :)


Gullungen!♥






ZULLIII!!


Står och funderar på om hon ska hoppa mig på magen eller pussa på Alsan. :P (det blev hoppa på magen;) )






Medans vi lekte så försökte dom andra vila;)


Puss!








Denna bild har faktiskt Hanna tagit!:D


Laika och Hanna. Ser ni va söt hanna är!:D hihi..


Kolla vilken rolig applikation jag hittade i kameran!:D

Hoppas alla har haft en super skön helg!! :D



TAVLOR

Fixade Bea present idag. :) Så den ska hon få om nån timma typ. Hihi..
Detta är den bästa tavla jag fixat hittils tror jag! eller nej, det är nog banne mig mammas björk!



Denna bild har mamma i sovrummet hemma i 50x70 format. :)


Nu ska jag fixa mig för att sedan dra mot bowling hallen. :)

DANS IKVÄLL!

Heeeej! :D

Igår va jag o Jim och Gaston hemma hos Sandi och Anders. Vi grillade super gott kött, det smälte i munnen!!:D hihi.. Sen däckade vi i soffan.. Jag var såå trött! haha.. Jag och Sandi tittade på förlovningsringar och pratade om otrevliga kassörskor, medans grabbarna snackade pengar och jaa, lyssnade inte;) haha..
Men en mycket trevlig kväll!! Alltid trevligt att umgås med dem! ♥

Jag o Gaston träffade ju Ida och Tuffe igår oxå. Vi hoppade in i bilen och drog till Bruket. Vi trotsade regnet!:D haha.. Hundarna förstod på en gång att det av lek på gång! Så det var bara att släppa dom så fort vi kom dit. :P Dom sprang över hela gräsmattan och lekte! Så roligt att se! Ju närmre vattnet vi kom destå mer spännande blev det att se om dom skulle flyga i.. Jaa, det gjorde dom! hahha.. Utan den minsta tvekan! Flööög i vattnet och lekte som tusan! :D Sedan va det lek konstant i en timme. :) Va mysigt att tröffa Ida igen, va några veckor sedan. Men det blir det ändring på!



Idag ska jag plugga i några timmar. Vid halv sex ska jag, mamma, bror, Bea, Therese och Hasse åka till Bowlinghallen. Det blir bowling, middag och sedan spelar Arvingarna. Ska bli mycket trevlig kväll!! :D Hoppas bara jag kan hålla mig pigg hela kvällen! Har varit sjuuuukt trött denna vecka! Inge roligt alls.. :(

Nä, nu ska jag sätta igång. Hoppas alla har en super fredag!!


GLÄDJE SAMT NOLL MOTIVATION

Halvgrå dag idag. Men ganska så varmt ute. Skönt!

Idag ska jag plugga fram till klockan tre. Då kommer Ida och Tuffe på besök. Ska bli trevligt! Var ett bra tag sen vi sågs nu. Blir antingen en tripp till Bruket och gå där, eller så går vi en vända här hemma.
Runt 18-19 ikväll ska vi hem till nyförlovade Anders & Sandi. :) hihi.. Vi ska grilla och ha det så mysigt!!:D
Alltid så otroligt trevligt att vara med dom. :) Inte en tråkig stund lixom. :)

Har noll plugg motivation just nu.. Har typ 50 sidor o läsa och det går såå trögt! Miljoner frågor att svara på, men hittar inte svaren... Suck... Skönt at det inte blir en sån lång dag idag!

Har gjort ett litet familje collage till Bea. Hon ska få det i present av oss och mamma. :) Kommer bli fint när det är klart!:D







Nu ska jag plugga!

ALLMÄNT SKIT

Sitter just nu i soffan.. Har en mysig Gaston brevid mig. Han är en riktig klump:P hihi..
Har suttit i köket och pluggat hela dagen, men har lessnat nu.. Suck! Svårt allt detta alltså..
Fredrik är här oxå, så han o Jim sitter i köket o håller på fortfarande. Men tror dom är klara när som helst. Då ska vi nog gå en vända med hundarna o solen.
Så otroligt härligt väder idag!! *håller tummarna på att vi får lite sommar iaf*

Imorrn är det torsdag, dagarna går snabbt! Imorrn ska jag plugga hela förmiddagen och halva eftermiddagen. Runt 15 kommer Ida och Tuffe hit. Då blir det promenad med doggsen och massa prat. :)
På kvällen blir det grillning hemma hos Sandi och Anders. Ska bli trevligt!:D

På fredag är det dax för bowling och Arvingarna! Dom spelar i bowling hallen här i Jakan. Ska bli riktigt roligt faktiskt!!:D Har fortfarande inte riktigt fattat att dom är i Jakan! haha.. Nä, så det ska bli roligt iaf! Vi är 6stycken som ska gå. Skulle ha haft Linn med mig oxå, men hon ä rinte hemma.. :(

Nä, nu ska jag nog ta o gosa lite och vila ögonen;)

Vi hörs!

VARDAGSROOOMSBORD

ÄNTLIGEN!!! det har typ gått 6 veckor sedan vi beställde vårat bord och igår ringde dom för att berätta att det kommit.:D



Det passar så sjukt bra in i rummet!!:D (Det är inte så rött som det ser ut på bilden) Nu ska vi bara fixa tv-bänken och hägtalarna oxå, kommer bli sjuuuukt snyggt!!:D hihi..


Väldigt vackert och fint väder idag!:D Ska strax sätta mig på balkongen för att läsa. HUndarna är glada idag för att dom äntligen kan ligga ute på balkongen. :) Gaston jäklas lite med dom då dom skäller så det hörs i hela området;) haha.. Lite roligt!
Blir en promenad med boomerball'en sen. SÅ han får leka av sig lite.
Igår tog vi en sväng till Viksjö, så han fick springa med Tango och Laika. :) Det tyckte han var roligt!

Näni, nu måste jag läsa! Vi hörs. :)

FULLT ÖÖÖS!

Söndag, grått, kallt och trist idag med. Hoppas på sol i veckan! Vill sitta ute!

Idag har det vart fullt ös. :) Vi gick upp vid 10, tog det ganska lungt. Vid tolv så åkte vi till Chili, Bauhaus och sedan till Rotebro för att hämta Gaston. :) Dom ska till Paris i veckan, så han får vara här hemma.
Han vart sååå glad nr vi kom!! Han visste på en gång va det var som gällde! :D Underbara hund!
Sen åkte vi iaf mot Viksjö. Vi bestämde träff med Bea och hundarna och mamma och Chica i hund hagen. Dom flesta har ju inte träffat Gaston och vi ville inte att det skulle bli några problem. Så vad är bättra än att mötas i lekhagen?!:D
Kan ju säga att det va just det de blev!haha.. Shiiit vilket röjj!! Leriga och fina va dom sen;)
Min Pessin kom förbi hemma hos Bea oxå, vi fikade med tårta och bullar. Mycket trevligt!! Hon var tvungen att gå alldeles för tidigt!! :( Miss you bejb!! SÅÅÅ mycket!! :(
Hanna blev typ kär i Gaston, hon skulle pussa och leka med honom hela tiden!:P haha.. Han va inte den o säga nej inte.. Så dom två kastade ballong med varann:P haha.. När alla gått så hamnade jag o Hanna o Beas säng för lite lek. Hon skulle då stå på min mage, studsa lite och sedan ha fritt fall ner i sängen. haha, så jäkla söt! SÅ nu har jag lite träningsvärk i magen;)
Hon börjar bli så stor!! SÅ lång!:D hihi.. Min gullunge!!

Nu ska jag sätta mig o läsa i min Naturkunskaps bok.


Min långa söta tjej:)


Beas choklad och daim tårta


Dricker saft ur prinsessa muggarna:)




Hanna får blåsa ut ljusen


Gaston SKA få plats i den liiiilla korgen! haha..


Gaston och hanna skrattar gott med varann:D


Och pussas... :)


Sharpei;)





UNDERBARA VÄNNER!!

Heeeeej, det va några dagar sen. Men har haft fullt upp!

Gjorde mitt prov i Biologin i torsdags. Tyckte det gick åt helvete, mailade läraren om när man kunde göra omprov när jag kom hem. haha.. Fick igår, runt 17 tiden, svar på mitt prov. Och jag hade klarat det!!!! :D Jag hade fått 50 poäng av 100. Och var då preciiiis på gränsen till ig. haha.. Så har iaf fått Godkänt i slutbetyg. Ville egentligen ha VG, men faaan. Såå jäkla skönt!!!
Började ju på Naturkunskaps kursen i måndags, men fick inte boken föräns i torsdags. Så upp tidigt som tusan i fredags, satte mig och läste för att lämna in första uppgiften. :) Ju mer jag läser, destå mer inser jag att denna uppgift har jag redan gjort!!:D Det va inlämning 4 i Biologin. Såååå sköööönt!!:D hahahaha.. Kommer nog bli mycket upprepning denna månad. Men gör inget;)

Igår på kvällen så hade vi massor av goa vänner här!! Vi va totalt 10 pers och vi grillade och hade verkligen sååå jäkla roligt!!! Det va så underbaaaaart att skratta så mycket! haha.. Fick nog i mig liiite för mycket att dricka, men va faan;) haha.. Så jag ber om ursäkt till mina vänner ifall jag betedde mig.. hmm.. full?!;D haha..
Linn- du är fantastisk!! Vart har du varit hela mitt liv?!??!
Kvällen igår va som sagt fantastiskt! Vi va barnsliga och perversa. :P haha.. Mycket trevligt!

Idag mår jag ganska så bra.. Men är snurrig och har lite lätt huvudvärk. SÅ idag blir det en dag i soffan med massor av serier!!:D Myyyysigt!! Ikväll ska jag få träffa min underbara PESSIN!!! Asså, denna helg kan ju inte bli bättre!!! Hon ska på Gaga ikväll, sen kommer hon mot Jakan igen, då drar vi till PG/MP och shejkar loss;) hahaha!

Imorrn ska vi hämta Gaston:D Sedan drar vi hem till viksjö och fikar med familjen. Bea fyllde år igår, så blir födelsedags fika!:D hihi..
Gaston ska vara hos oss till fredag, så ska bli mysigt!! :)

Nä, nu ska jag kolla på Greys. :)




Robin och Linn


Delphine- Pohans flicka. :)




Jean- aka Jan & Janne;D hahaa..


Jim och Nicolai


Fredrik och Pooohan!





Alla som känner Jim veeet att detta är ingen vanlig syn! hahaha..






Vi hade en ailien hos oss!






Lejph är lite sur för att han måste göra kaffe på det jobbiga sättet;)




PUSS!




Lite senap;)


Janne vill inte vara med på bild..


Som vanligt när man har folk över hamnar man vid Youtube;)


Robin hade en sån sjuuuuukt snygg tröja på sig!! GO 2005!!:D




Hihi, lilla Sophia tittade in och skålade;)


hahahahhaa, kvällens min!! :D Förlåt Linn, men var bara tvungen! hahaha..












nejtack, nite öl..


Meeen Breezer;) haha








Detta var efterrätten:D









Tack för en underbaaar kväll!!:D


HÖSTEN

..är inte här! haha..

Nä, sitter och funderar på kurser till hösten. Måste läsa matematik c, men vill läsa någonting mer så jag får CSN hela hösten. Vet inte vad bara... Får kolla lite, har ju till den 15 maj på mig så. :)

Idag har jag studerat frågor och svar heeela dagen! Satt ute till att börja med, men solen försvann snabbt och gråa kalla moln upptod. Ikväll är det grillning hos Johan ute på Lidingö, vi hade inte tänkt åka, men kommer nog åka iaf. Skönt att få komma bort lite i all stress. :)

Jag ska nog ta mig en dusch nu och sedan ge doggsen mat och fixa lite innan vi kan åka.. Hoppas alla har en bra onsdagskväll!:D

MIN TRÅKTRÖTT DAG

Faan vilken tung dag det har varit!! Försov oss imorse, så kom upp en timme senare än tänkt.. Det va lite för kallt ute för att sitta på balkongen o plugga. Så idag har jag suttit i soffan.. Har nu svarat på alla jävla skit frågor (HATAR DOM!!!) och ska nu sätta mig o lära mig dom oxå;) haha.. Va skit trött för en stund sedan, men såg då att Jim hade choklad i kylen. Den med Daim i, det är lite gott! Så tog en bit och lite dricka, känner mig lite piggare nu!

Vädret just nu är riktigt grått, men solen lyser oxå. Såå coolt mot träden!:D Dom lyser verkligen!
Känns så härligt att det börjar bli grönt ute! :) Har aldrig riktigt tänkt på det förut. Men alla träden lixom glittrar av grön!:D Längtar tills blommorna i träden slår ut oxå!:) hihi..

Nä, nu måste jag fortsätta! TJING på er!:D

WONDERFUL!

Gu alltså, helgen har varit helt underbaaar!!

Har varit med vänner precis heeela helgen!! Från 12 i fredags till 22igår. :) Mysigt!!
Fick hem Zorri i lördags oxå, men har fortfarande Laika kvar. Så fullt hus här hemma nu! Har bokat in "tvätt"tid för Laika på torsdag, så hon blir löp-doft-fri! Tango ville ju äta upp henne o lördags! haha..

Idag har jag spenderat all min tid åt att plugga, prov på torsdag inne i stan. Är så sjuuuukt nervös!!! Men hoppas på att det kommer gå bra. :)

Just nu håller jag på att tvätta, såååå tråkigt! Meeen ett måste! Börjar bli tomt i skåpet. :)

Nä, nu ska jag inte sitta vid datorn nå mer.. Suttit här hela dan så..

God kväll på er gott folk! :)

PSYKOPATI

Psykopati är en personlighetsstörning som karaktäriseras av en brist eller total avsaknad av grundläggande sociala känslor, som medkänsla och empati. Personer som lider av psykopati är utpräglat egoistiska.

Psykopaten karakteriseras utifrån tre distinkta facetter;
  • Facett 1 Interpersonell - motsvarar kriterierna för narcissistisk personlighetsstörning.
  • Facett 2 Affektiv - motsvarar kriterierna för borderline personlighetsstörning.
  • Facett 3 Livsstil - motsvarar kriterierna för antisocial personlighetstsörning.
Många personer uppfyller kriterier för en eller två av de tre facetter som ingår i psykopatisyndromet.
Robert D. Hare beskriver psykopater som "Mänskliga rovdjur som använder charm, manipulation, provokation och våld för att kontrollera andra och tillfredsställa sina egna själviska behov. Med en brist på samvete och medkänsla för andra, tar de kallblodigt vad de vill ha och gör som de själva vill, och bryter mot sociala normer och förväntningar utan den minsta skymt av skuld- eller ångerkänslor".

Psykopatens karaktär är i allmänhet mycket manipulativ. Eftersom psykologiska egenskaper är abstrakta kan det vara mycket svårt att iaktta, förstå och klarlägga tillståndet. Det går inte, eller är åtminstone mycket svårt, att bota psykopati.

De psykopater som inte kan hantera sin persnolighetsstörning, kan vara mycket farliga för sina medmänniskor sammhället, utöver den tragik deras eget liv ofta är förknippat med. Människor med psykopati kan klara att i arbetslivet följa normer, regler och lagar åtminstone på ett ytligt plan.

Familjelivet kan vara en etablerad katastrof med partners som fallit för charmen, skrivit alla sina ägodelar på den store charmören och lever mer eller mindre i daglig skräck för nya hot eller utövat våld. Psykopatitillståndet finns i alla socialgrupper.

Det finns olika uppfattningar om psykopati enbart kan utgå från sociala omständigheter i barndomen. De som arbetar med denna kategori människor är numera eniga om att en medfödd benägenhet, eller skörhet, för utvecklingen av tillståndet finns. Redan i tidig barndom, i förskoleålder eller tonår, kan tecken på psykopati upptäckas i barnens avvikande beteende. Dessa barn kan vara utpräglat dåliga att fungera i grupper och vara synnerligen elaka mot sina anhöriga. I den mån tillståndet är ärftligt, så innebär barnets beteende kanske inte något direkt avvikande i den egna familjen, utan barnets föräldrar kan ha svårt att förstå att barnets beteende inte är ett normalt beteende för barn. Om den ena föräldern själv är psykopat, så bryr han eller hon sig inte så mycket om ifall det egna barnet beter sig dåligt mot sina vänner.

Psykopaten kan liksom andra ha olika intelligensnivå, den smartare är beräknande, slug och tänker långsiktigt, en s.k. vardagspsykopat är oftast intelligent och planerar sitt handlande för att nå ett önskat resultat. En sådan psykopat är mästare på att manipulera och hjärntvätta sina utvalda, denna kan även med ord, handling, ilska och spelade känslor styra sin omgivning till sin fördel.

Gunnel Näslund beskriver till exempel "sol- och vårarna" som erbjuder kärlek till ensamma män och kvinnor, som inom en relativt kort tid brukar ha förlorat hela sin förmögenhet och alla sina tillgångar samt sin charmerande partner, som snabbt förflyttat sig till nästa offer.

Lögn, manipulationens grund, är psykopatens vardagliga verktyg och den kan återanvändas utan blygsel eller skamkänsla. Blir lögnen avslöjad är alltid felet andras eller på sin höjd ett minnesfel. Följdlögn blir oftast trodd då den utsägs med all den charm och övertygelse som psykopaten har. Samvete och ånger som styr andra människor saknas ofta helt hos psykopaten, i stället används andras samvetsömhet för att styra andra mot sina egna mål och syften. Andra är verktyg för psykopatens verksamhet.

Ljugandet och manipulerandet är ett vardagligt och alldagligt handlande i psykopatens liv. Men det som först ger ett intryck av ett perfekt liv, ett perfekt arbete, en perfekt individ och en lycklig vardag är ofta kaotiskt. Allt det ytliga arrangerandet av perfektionism, kan ses som delar av vad psykopaten brister på djupare själsliga nivåer. Behöver han något så skaffar han det som ytligt sett behövs för att få det, varför lagar ofta kan behöva överträdas. Önskar han en vacker bil och har sett att en person som äger en sådan bil har pengar och snygga kläder, så skaffar psykopaten detta. Inte genom studier, arbete och idogt sparande. Han lånar pengar och en fin kostym och förför bilhandlaren genom att bete sig som om det finns överfulla bankkonton att ösa ur. För att komma över pengar att leva av, när jobben förloras, när det inte finns några vänner kvar och lånemöjligheterna har upphört så går psykopaten obekymrat vidare till bättre affärsområden med nya bekanta och nya lånemöjligheter. Typiskt för psykopaten är att han ofta saknar forna vänner, gamla arbetskamrater eller tidigare familjer.

En psykopat behärskar sin omvärld genom isolera offren från omgivningen. Han kan njuta av sitt övertag i denna isolering så länge inget av hans gamla offer kan avslöja honom. Men psykopaten är inte som den sadistiskt lagde våldtäcktsmannen en person som njuter av att skada andra och att ha makt över andra. Psykopaten förstår helt enkelt inte att han skadar andra känslomässigt. Objektivt ser han att en medmänniska gråter och har lärt sig att det beror på att denne är ledsen, men det berör inte psykopaten som själv bara gråter om det behövs för stundens sociala krav, för att lindra en dom i domstol, för att få föräldrar att tro att det är pojken på sjukhuset som skadat den gråtande sonen och inte tvärtom eller för att få en ruinerad och godtrogen kvinna att stanna i ett kaotiskt äktenskap tills några "smärre problem i affärslivet löst sig". För psykopaten själv är hans sätt att leva oklanderligt och rätt, ånger finns inte då det rätta kan ju inte ångras och det rätta är det som är tillfredsställande för psykopaten själv.

Vid användning av listan tilldelas patienten 1 poäng för de egenskaper som överensstämmer väl med personligheten och 2 poäng för de som överensstämmer mycket väl. Summan av dessa poäng kan bli som mest 40. Gränsen för psykopati går vid ett sammanlagt poängtal på 30 eller mer.

  1. Talför/ytlig charmig
  2. Förhöjd självuppfattning/grandios
  3. Behov av spänning/blir lätt uttråkad
  4. Patologiskt lögnaktig
  5. Bedräglig/manipulativ
  6. Saknar ånger och skuldkänslor
  7. Flackt, ytligt känsloliv
  8. Kall/bristande empatisk förmåga
  9. Parasiterande livsstil
  10. Bristande självkontroll till exempel lättväckt aggressivitet
  11. Promiskuöst och egoistiskt sexualliv
  12. Tidiga beteendeproblem (före 12 års ålder)
  13. Saknar realistiska, långsiktiga mål; agerar kortsiktigt och kan inte planera på lång sikt
  14. Impulsiv
  15. Ansvarslöshet, till exempel som förälder eller chef
  16. Tar inte ansvar för sina handlingar
  17. Många kortvariga äktenskapsliknande förhållanden
  18. Ungdomsbrottslighet (före 15 års ålder)
  19. Överträdelse av villkorad frigivning/utskrivning, begår till exempel nya kriminella handlingar under permission
  20. Kriminell mångsidighet, flera typer av lagbrott bland de följande 10: inbrott, rån, narkotikabrott, olaga frihetsberövande, mord/mordförsök, olaga vapeninnehav, sexualbrott, grov oaktsamhet, bedrägeri, rymning från fångvårdsanstalt


HÄRLIGT!!

Guuud vilken underbar dag det var igår!!! :D
Jag gick upp vid 9 och fixade mig och pluggade lite. Klockan kvart över tolv så åkte jag till Jakan och träffade Linn, vi fikade och hade massor att prata om!:D Såå mysigt!! Vi bestämde att jag o Jim skulle komma hem till dom på kvällen för att grilla. Så när jag hade kommit hem så drog jag upp mig karl från soffan och slängde in honom i duschen;) Klockan sex va vi hemma hos Linn och Robin.
Det va ett annat par där oxå och dom hade en uuuuurgullig chihuahua valp där!! Guuuuu så söt han var!! Ville heter han, och jag o Jim blev inte aaaaaaaaalllllsss sugna på en valp! haha..
Vi hade ju våra tre med oss och Laika blev ju lite kär i valpen.. :P Hihi, såå söta! SKrållan och Aslan tyckte att det va lite jobbigt med en valp som biter en i pälsen. :P
Det roliga med det andra paret som var där, killen-Sebbe, vi har gått i samma klass typ hela grundskolan! :D Så det va verkligen roligt att ses!!:D

Kvällen var iaf såå otroligt perfekt!! Underbaaar kväll!! Vi satt vid köksbordet heeeela kvällen och pratade allt från godis till politik och hundkiss. Haha.. Nä, men verkligen en super kväll!! Varken jag eller Jim ville hem. :) hihi..

Så Linn, vi kommer snart igen!:D

Idag måste jag plugga lite egentligen, ska upp till mamma strax, så tar nog med mig boken dit upp. :)
Jim har åkt iväg på nå Italian Meet i, ja vart fan det nu var.. :P haha..

Nä, nu ska jag slänga på lite färg i ansiktet. Bilder kommer senare! :)

Ha en suuuper lördag allihopa!!

RSS 2.0