VALBORG

och vi dissar den så hårt!! Vägrar gå till brasan och vara delaktig i att massa djur dör! Usch!! Detta är 3 året som jag inte går till brasan och så kommer det fortsätta!



Akta majbrasans invånare!

Varje år bränns eller brännskadas ett stort antal djur under valborgsmässoafton. Försäkra dig därför om att inga djur bosatt sig i riset!

Eftersom rishögarna legat på plats under en längre tid har de hunnit bli boplatser för kaniner, harar, igelkottar, fåglar och även katter. Tragedier har utspelat sig när kattmamman försökt rusa in i elden och rädda sina små.

 

Försäkra dig därför om att inga djur bosatt sig i riset! En bra försäkran är att dagen innan flytta riset någon meter så att djuren kan fly på ett naturligt sätt. Åtgärden lämpar sig för de flesta små- och medelstora rishögarna.

 

Stora rishögar är svåra att flytta. Då gäller det i stället att så noga som möjligt undersöka riset, skaka på grenarna och föra oväsen. Förhoppningsvis skrämmer man då ut djuren som gömmer sig i riset. På så sätt kan djurungarna få överleva.

 

Ta gärna kontakt med kommunen och lokala föreningar som arrangerar majbrasor och informera dem om att brasorna kan vara en dödsfälla för djuren.

Kopierat från http://www.djurskyddet.se/



Jag ska snart hem till Sandra, Kim, Ellie och Z. Dom har äntligen fått flytta in i sin nya lägenhet och jag är så otroligt glad för deras skull! :D
Väl där ska jag fota Chris bebismage. Är så sjuk nervös!! Vet inte varför, men är väl för att jag inte känner Chris så mycket och vill inte att folk ska ha för höga förväntningar... Men hoppas på att det kommer gå bra! :)
Senare ikväll blir det grilla, fortfarande hos sandra. Ska försöka se till att min karl kommer dit i tid;D haha..

Nä, packa det sista och sedan åka!


RÄTTVISA!!

Såg denna rubrik nyssens och blev så glad! Detta är vad jag kallar rättvisa!

Där fick du din jävel!

Det är alltså en man, i USA, som har slagit ihjäl sin hund. Hunden hade dragit sig ur sin kedja på gården och då hade mannen tagit kedjan och även en (garden hoe) typ trädgårdshacka och sedan slagit hunden i huvudet. Han slog så hårt och länge att handtaget gick sönder på hackan..
Det var två som vittnade till händelsen, dom blev sedan hotade av mannen att om dom sa något skulle han skicka folk på dom.

Men tack vare dessa vittnen hamnar denna jävel i fängelse i 15 år!!!!! 15 år!!! Faan va underbart!! Är såå glad att han hotade vittnena, annars hade han ju inte fått nå så stort straff!



Skulle vilja slå honom med den där jävla kedjan!! usch!!

RÄDDARE I NÖDEN!

Mår lite bättre idag! Eller än så länge iaf. Har vart uppe en timme och sitter o surfar runt. Har hittat en glad nyhet!:D

Katherine Heigl har räddat en liten pitbull valp från döden! Den lilla ängeln har vart utsatt för Dog fights, men han har inte vart i fight, nej utan den lilla har vart bete för de andra hundarna!
När han kom in till veterinären så blev han undersökt. Han hade sticksår och bölder på kroppen. Men även en bruten kota i nacken. Det kan tyvärr inte opereras, då det splittrats sönder, så den lilla vovven får ha ett special nackskydd i ett antal veckor.

valpen kommer att stanna hos Heigl under tillfrisknandet, sedan kommer dom försöka hitta ett nytt hem till de lilla hjärtat. Men dom säger att blir han inte adopterad så behåller dom honom! hihi..


Och vem kan inte bli kär i denna lilla sötnos?! :D
Jag hoppas på det bästa för honom!!


URSÄKTA

Usch, fick nån sväng av depp i kroppen.. Vet inte varför, solen skiner och det är snart sommar.

Känner mig bara så otroligt otaggad, vill bara krypa undan nånstans och vakna upp pigg och fräsch! Längtar så otroligt mycket till Värmlandsveckan och Augusti (SFresan).

Fick idag samtal från AMS oxå, ska börja praktisera på måndag. Det är blandade känslor, önskar det var ett jobb, önskar att jag inte var tvungen o lämna bort hundarna på vardagarna och det känns bra oxå, för att jag kan gå o träna efter "jobbet" varje dag! Simma och gymma. Vill ha bort några kilon till Augusti, men just nu känns det helt omöjligt...

gnäll gnäll gnäll..  blää!

Är bara trött på allt! Jag vill bara till min plats där jag mår toppenbra!


Men just nu känns vecka 27 låååångt borta..

VITSIPPOR

I söndags så var vi hemma hos Jims mamma med familjen. När vi kom dit så gick jag upp i skogsbrynet, där det såg ut som att det var snö på marken. Det var vitsippor öööööverallt! Så himmlans vackert! :D











Massor av blommor!:D hihi..



Idag har jag vart i Jakan, träffade Pessin. :) Vi åt lunch tillsammans och sedan åkte vi hem till henne en stund. Träffade Lady, Jessies killes hund. Hon är en amstaff tik på 7år och såååå underbar!:D vi älskade varandra från första stund!:D hihi.. Pussades massor! :)

Kom hem för en timme sen nu ungefär och vilar min onda fot.. :/ Men ska snart borsta Skrållan och Zorri lite. Dom fäller som tokar just nu!




PÅSK!

Vi har haft Påsk, en solig varm Påsk i Linköping! Vi har haft det såå bra:)

Fredagen åt vi middag hos Jims mamma. sedan slappade vi i soffan. Men vart så rastlös, så vi åkte tillbaka till hotellrummet, som var såå fint, och åt glass och chips i sängen. :) hihi.. Det var mysigt! :D

Lördagen, en "tidig" frukost på hotellet och sedan drog vi ut på stan. Vi var ute på stan heeeela dagen och solen stekte! Vi handlade lite saker oxå, varsitt par nya skor, varsin tröja och lite underkläder. haha.. Kom just på att vi har verkligen köpt precis "samma" saker och samma antal. :P Sedan blev det en glass från Bosses och det var såå gott! Vill ha meeeeer! :P
Vi promenerade även längs strandpromenaden och det var sjukt mysigt! Sedan blev det en otroligt god middag på hotellet och senare film hos Jims mamma. :)

Söndagen var en halvbra dag, bilen gick sönder lite så vi fick börja dagen på en Gör det själv hall. Men efter lite pill fick vi till det och kunde sedan spendera dagen hos Jims mamma med hela familjen. Var otroooligt trevligt, som alltid och jag längtar redan till nästa år! :D
Jag och Pillan bestämde oss för att då ska vi allt ha mjukiskläder på oss, för man äter så mycket! haha.. :D

Lite bilder kanske? :) Sjäääälvklart!


Vårat fina hotellrum:)


Utsikten








Påskfjädrar








Trubaduren som satt och sjöng Kings of Leon och jag rööös! Han var såå bra! Applåderade några gånger och han blev glad:D hihi..


Våra nya, fina skor:)


Nå roligt konsverk


Strike a pose




Big Jim;D


Stångån, med rosa träd:)








Strandpromenaden




Magnolia




Fortfarande?? :/


Gamla Linköping, mycket mysigt!
















Restaurangen på Hotellet:)





Har några bilden kvar att redigera, som kommer upp senare. :) Nu ska jag ner i tvättstugan och hänga tvätt. Hepp på er!


GLADER PÅSK!

Snart far vi iväg till Linköping! Så blir tyst här över helgen.


Jag hoppas dom har klätt in trädet med fjädrar igen:D

PÅSKKÄRRING IDAG?

Nej, inte jag iaf.. Men är du?? :)

Vilket underbart väder det är ute idag! Var på en runda med hundarna och det var såå varmt!
Idag ska vi åka ut till pappa och grilla. Ska bli så mysigt!

Igår var jag med Sandra och Ellie inne i stan. Jag bjöd Sandra på Vapiano och vi njööööt av maten:D Ellie var en stor tjej och fick sitta i matbarnstolen, det var liiite vingligt! hihi.. Sötis! Sen sov hon resten av dagen!:P
Vi tog spårvagnen till djurgårdbron och promenerade sedan längs vattnet och Rosenbad. Mycket trevlig dag! :)














































THE WEEKEND

I fredags så var det en lugn hemma kväll.

Jag gjorde oxfilé & sallad och det vart så jävla gott!! Jag o Jim var tysta geom hela middagen! haha..

I lördags så körde Jim hem mig till mamma och han åkte vidare in till stan för o möta sina amerikanska kollegor. Dom skulle ta lite sightseeing på stan. Jag hjälpte mamma med o rensa och slänga massa saker.
Framåt middagstid så mötte jag upp Jim och grabbarna nere på Lilla barkarby. Väl där så beställdes det in öl och mat. Det skrattades och var så sjukt trevligt!
Jag var lite nervös för att träffa dom alla, var rädd för att inte hänga med hela tiden, men det gick ju galant! Var nån gång som dom drog nå skämt, lite för snabbt, så då fick dom dra det igen-långsammare! haha..
Skälet till att jag bestämde med Jim att vi skulle ta dom till Lill´B var för just ölen. Det är ju en speciell restaurang och svårt för en turist o hitta. Och dom var sjuuuukt nöjda med kvällen!:) Även glada att jobbet betalade notan;D haha..

Igår så tog vi lite sovmorgon och sedan åkte vi in till stan. Vi mötte upp två av grabbarna och åkte till Vasamuseét. Där hade jag inte vart sen mellanstadiet(eller när man nu är där med skolan). Måste säga att har du inte vart där sen dess-åk dit! Det var verkligen coolt! När man var liten sprang man ju bara runt och lekte. Men nu lyssnade och läste man ju verkligen ordentligt. Och måste säga att Vasamuseét är verkligen såååå coolt!:D haha.. Hade med mig kameran och tog lite bilder, men har inte redigerat några än. så dom får vänta:)
EFter vasa så tog vi en kort promenad över Djurgårdsbron och tog sedan bussen till Etnografiskamuseét, där dom har en Vodou-utställning. Fy fan säger jag! haha.. Va äckliga vodoudockorna var! Större än mig och läskiga ögon! Men var väldigt intressant! Tyvärr fick man inte ta nå kort, så det får ni åka o uppleva själva;D
Efteråt så åkte vi till en otroligt mysig restaurang på Birger Jarl, det är en pizzeria, men en sån typisk Italiensk som man ser i filmer. Rödrutiga dukar och vin, stenungsbakade pizzor och massa annat. Åt en salamipizza med färsk basilika på och jag dooooog av att det var så gott! Åt fan hela pizzan! Var inte alls bra! haha.. Men det var verkligen såå gott!
Där hängde vi ett tag och tror jag o Jim var hemma runt 00-00.30 där nånstans. Så det var tungt imorse när klockan ringde:P



Idag är det ju verkligen lika bra väder som det vart hela helgen! Jag har vart i Jakan och lämnat in praktikpapper till AMS. Så nu tar det väl ca 5-6 dagar och sedan är det klart!:) Det är på en presentbutik, massa glad och vaser och gulligull-krimskrams:P Kolla in hemsidan vettja:) francs.se

På onsdag ska jag träffa Sandra i stan. Blir nog glass och fotodag:) Om vädret tillåter.
Sen på torsdag ska vi åka ut till pappa och grilla, hoppas jag.
Fredag-Söndag drar vi till Linköping och påskfirar med Jims familj:D Längtar!! ♥
På måndag ska jag träffa Linn och snacka massa skit;D hihi..

Nu ska jag slappa en stund innan det är dax för o laga middag och utfodra hundar:P


Lockade håret i lördags och jag älskar verkligen i detta! :D Glömde tången hemma hos mamma, så måste hämta den imorrn. Trots att jag haft det uppsatt och borstat så ser det bra ut tredje dagen:)

FREDAGEN DEN 15 APRIL

Guuud vilket vårväder vi haft idag va! :D Underbart!

När jag gick med hundarna förut så såg jag på träden att nu är det inte många dagar kvar tills de små knoppen slår ut i gröna blad:)

Idag har jag fixat här hemma hela dagen. Dammsugat, plockat och möblerat om lite. Väldigt lite;) Jag har flyttat pedistalen från hallen in i vardagrsummet istället;D hahaha..
Vi har bestämt oss för att inte köpa skänken vi tittat på. Likaså vänta med att tapetsera i vardagsrummet.

Jag har även suttit ute på balkongen och samlat på mig fräknar:) Så skönt! Ska nog sätta mig en stund till snart:)
Jag hade Aslan och Skrållan i knät(!) där ute, dom skulle props ligga där och mysa. haha.. Såå söta!
I helgen får jag nog hem mitt bord till balkongen! Det är ett gammalt köksbord. Så ska ta o köpa en finare vaxduk och sedan lite solcellslampor från Ikea. Måste även hitta krukor för att odla i. Vill ha såna som är lite högre, men även djupa. Så potatis och moröter får plats:)
Tror det kommer bli bra när jag är klar där ute:)

Just nu är det fullt ös ute på gården här. Barnen leker och ungdommarna cyklar och har det skoj:) Det är mysigt att höra! Det är ett sånt vårtecken!:)
Dom har även vart här och blåst bort gruset idag, så var tvungen att ha stängt en stund. :P

Ska snart påbörja middag. Eller förbereda. Blir en oxfilébit och sallad. Ska bli sååå gott!:D Hade vart riktigt gott med klyftor och beasås till oxå, men känner inte att jag måste måste ha det. Det är jäkligt gott med bara sallad!
Åt äckliga äckliga ääääckliga nudlar till lunch idag, jag ville kräkas när jag var klar! var inte alls gott! =/
Jim tränar idag, efter jobbet, så han är väl hemma till halv 8. Då blir det mysmiddag och en film kanske? :)
Frågan är bara vad ska vi se... Hmm.. Får fnula! Vill ju se Harry Potter, men jim vill vänta......



NU solen! :) Ha en superbra fredagskväll allihopa!♥

DOFTER&LJUD SOM FÅR HJÄRTAT ATT SLÅ LITE EXTRA

Det första;

Regnet och dess doft.. Just nu regnar det ute, men bara lite. Så det doftar sådär gott som det gör när det bara regnar lite. Friskt, soligt och gräsaktigt. Det är verkligen en doft som får mig att bli nostalgisk!
Jag tänker tillbaka till min första pojkvän, när vi stod i sommaregnet och pussades.. Sommrar ute på landet... Farmor och Farfar..
Regnet är mysigt! Jag har alltid älskat regnet! Om det inte är kallt och blåsigt, såklart.
Men sommarregn är ju bara såå mysigt! :)
När vi är i Sommarstugan, som vi bara har en vecka/år, så gör det inget om det regnar hela veckan. För det är så otroligt mysigt iaf! :D


Hittade ingen bra, egen bild, som förklarade hur jag kände.

Det andra;

Ljudet av fiskmåsar. Det är ett ljud jag verkligen ÄLSKAR! Många hatar dom. men jag kan inte låta bli att verkligen älska dom! Så fort jag hör ljudet av en fiskmås så är jag, åter igen, tillbaka till landet. Till barndommen och solnedgångar.. När jag blundar och hör en fiskmås, så känner jag hur jag sitter på bergshällan i solnedgången och bara njuter! Jag saknar det så otroligt mycket! och önskar att jag hade vart äldre när vi var tvugna o sälja landet. Då hade jag stoppat det! Min farfar växte upp där, min pappa växte upp där och jag pch syrran växte upp där.. Hade gärna velat se mina egna barn växa upp där...





Ni kanske tycker jag är knäpp, men det är nog min pappas fel;)




JAG VILL

fota, men har fototorka! Skit irriterande! Vet inte vad jag ska fota eller hur jag ska fota... Det är så sjukt tröttsamt!

Kanske för att bristen på inspiration just nu är lika med NOLL!

Hoppas just nu på att jag fått en praktikplats! Är på en presentbutik, med glas och vaser. Typ som Cervera, men mindre. Skit mysig(!) butik och jag har hittat massor jag vill köpa! :) Men då blir nog Jim tooookig! haha.. Men hittade en fisk, som jag MÅSTE köpa! Den får mig att tänka på mig Farmor♥ och påminner om de glasfiskar jag redan har:) Men problemet är ju att den kostar 475kr..... Inga pengar jag har precis.. Hmm...

Hoppas iaf på att jag får platsen! Då har jag äääntligen något o göra på dagarna!

Har idag tränat på min Crosstrainer, fan va segt edt blir efter en stund! haha.. Meeen försöker stå ut! När/om jag får praktiken kommer jag ha nära till simhallen och gymmet, så då kommer jag inte kunna smita undan;) Ska fan vara på något av ställena varje dag!

Nu ska jag gå ner i tvättstugan o hämta upp tvätten. Ha en fin Onsdag!

...

Efter att ha vart halvt död nu i några dagar börjar jag äntligen pigga på mig!

Har vart utanför dörren idag iaf;)

Det är banne mig vår nu! Det är varmt i luften och det är ju underbart! Imorrn måste jag försöka ta mig till Jakan en sväng. Har tom torsdag på mig att hitta en praktik. Annars är det jobbcoaching som gäller.

Nää, orkar inte skriva mer.. Men vi hörs!


FREDAGSMYS

Freeedag!
Tänker inte ens börja med hur dålig min dag har varit.. Såå PUNKT på det!

Har iaf piggat upp dagen lite med att köpa lite tulpaner som nu står i vatten i köket:)

Ikväll kommer JP (Johan-Pohan) och PF(Fredrik) hit:) Vi ska äta god middag och förhoppningsvis ha en trevlig kväll!

Jag passade på o fota skrållan lite i solen som visade sig för en liten stund sedan. :)


Tur att Skrållan ÄLSKAR sin boll!:D haha.. Enkelt att få henne o vrida gulligt på huvudet;) "Vaar är bollen??" hihi..


Doftar något gott kanske?

Fotade även Aslan, men han var INTE så pigg på det;) haha..

NO PERMANENT!

Har precis lagt på luren med den 4 frisören idag.. Ingen av dom rekomenderar mig att permanenta håret, då det är nästintill omöjligt att få till de lockar jag vill ha. Min egna frisör skratta när jag ringde, vi har nämligen haft denna disskution uppe förut. Hon vet vad jag vill ha, men hon kan inte ge mig det. Eller hon vågar inte rättare sagt! Risken är att det blir "#¤%=?)(%/¤ och då kommer jag hata mig själv sen! haha..

Så jag får helt enkelt köpa nå bra styling produkter och använda mig av mitt redskap med tre tenger på.



Har man tur håller det sig i 4 dar iaf, men man får ju fixa i bakhuvudet då varje morgon;) haha.. Jaa, det suger ju iaf! Ville ju verkligen! :(

Man ska kanske ringa till Bobbys, dom är ju vana med lite udda förfrågningar;)

Snart ska jag o Jim åka till Sandi och Anders. Vi ska få köpa deras CrossTrainer:)
Vi ska klämma in den i vårat förråd/gästrum:P Kommer nog bli bra! haha..


PERMANENTA HÅRET!

Vill permanenta håret! I såna vågiga fina lockar. Har läst lite och endel frisörer gör det, måste bara hitta en! :P

Är förälskad i Rachelle LeFavre´s hår! :D Såå jäkla snyggt! Jag har ju en locktång som gör såna lockar, men med mitt tjocka år så tar det mig MINST 2 timmar för att göra hela håret, snyggt då oxå.

Snyggt, vågigt rött hår!;D



Bjuder här på en ofixad fröken;) Ja, förutom håret då;) haha..

Men jag tror det skulle kunna bli snyggt! Är verkligen såååååå sugen! :D


MÅNDAG

alltså en ny vecka! Har inte känts som måndag alls idag! Men tydligen så var det så;)

Jag har väntat på att min handläggare från AMS ska ringa, men inget samtal.. Så får maila imorrn igen.

Har idag hittat en utbildning som jag skulle vilja gå. Eftersom jag inte kom in på den i Skara, så får jag kanske fundera lite. Speviellt om vi har planer på att flytta till SF. Så har nu hittat en utbildning på HundCampus. Det är en Hundbeteendeanalytiker utbildning.

Utbildningsmål:
· Kunna genomföra en analys på ett Hundekipage och göra en Utbildningsplan
· Kunna genomföra Utbildning av hundekipaget och lösa problemet
· Kunna samverka med andra Hundbeteendeanalytiker och arbeta med Campus Alfa

Delkurser omfattar 14 utbildningsblock och två temaveckor:

· Inlärning och mental träning, block 1 - 2
· Friskvård hund
· Grundkurs Spår
· Specialsök som aktivering, Instruktör, block 1 - 4
· Temavecka Hundproblem, block 1 - 2
· Temavecka Hundbeteendeanalytiker
Utöver delkurserna studerar du som skall bli Hundbeteendeanalytiker på distans, där ett omfattande kursmaterial studeras hemma.

Du kommer att genomföra ett antal analyser och träningar både på Campus och på hemmaplan under utbildningen.

INDIVIDUELL KURSPLAN:
Vi planerar tillsammans med dig ett individuellt upplägg beroende på dina framtidsmål.

Som kursteltagare i utbildningen kan du också delta i alla Temaveckor och dessutom i det Operativa arbetet på HundCampus som genomförs under ditt studieår.

Detta känns spännande! Har mailat dom ang mer info om utbildningen och hoppas på att få svar imorrn. :)
Jag tror att det är en bra utbildning att ha om man vill ha jobb/volentera på SPCA.



Lekte lite framför kameran igår. Men jag mååååååste skaffa en självutlösare! Suck! haha.. Så här såg jag ut på ett av korten;


Jag använder mig av skohornet för att tryck på knappen. hahaha..

Slutresultat;




Vi har ätit middag här hemma nu och ska strax kolla på "No ordinary Family", såå bra!:D hihi..

Ha en superkväll alla! :)


FOTO

Har haft moster och Hanna här under dagen:) Vi fick ihop en bild på henne. Men jag fick även några bilder på hennes vovvar:)


Syns det att det står en Hanna ocg draaaar i sjalen? ;) hahaha.. Skitunge!





Fröken Laika


Gubben Tango:)

ÄRLIGHETENS SÖNDAG

Det är ju södag idag och det är ju en slappardag.

Jag ska inte göra något annat idag än att fota moster. Ska bli roligt! Hon ska ha en bild till sitt CV, men jag leker nog på lite;) Har funderat några dagar på vart fan vi ska fota, men sen kom jag på att vi fotar på det stället jag fotar mig på. :) Bra ljus och bakgrund:)

Söndag, ska vara ärlig o visa hur jag ser ut idag. Alltså som en säck potatis. :P


Jims tjocka underbara tröja (som han köpte i SF, bara till sig själv.. *mutter*), gårdagens smink, mjukisar och inga stumpor. haha.. Preciiiiis som det ska vara! haha..

Naw, inte så illa som det låter kanske. Men det ser roligt ut eftersom Jims tröja går mig ner till knäna ungefär:P

Igår var det ett års kalas:) Det var trevligt! Men det märks när man är det enda paret utan barn. haha.. Alla andra pratar spyor ,kläder, bajs osv osv.. Ja ni vet ju säkert.. Så vad ska vi prata om??  "Jaa, jag vet hur det känns... En av våra......hundar..... va oxå dålig i magen igår!" hahaha.. Nää, det går ju inte. ;)
Men det var trevligt iaf! Åt en yttepytte bit tårta, var inge gott alls. Inte för att den var dåligt gjord, utan för att sötsaker inte faller mig i smaken på samma sätt längre. :) Såå nice!

Fröken Svea var glad flicka igår:)

Det är verkligen omöjligt o fota barn i dålig ljussättning! =/ hmm..

Nu ska jag äta en knäckemacka och kolla på BB. Hepp på er!

VITT!

Usch va trött jag är! Det suger ju en fredagskväll! haha.. Jim sitter o jobbar lite och jag har kollat på "Så ska det låta".

Idag har jag vart i Jakan och letat praktikplats. Har förhoppningsvis hittat en:)

Imorrn ska vi hem till Kattis och Jocke, deras lilla Svea fyller ett år:) Så köpte en söt gose vovve, på hjul, idag:) Såå svårt o köpa något till en ett åring!

Har ju glömt o lägga upp hur det ser ut i köket efter att vi målat!:D Är sjukt nöjd! Nu är det bara gardinerna som ska upp och klockan på väggen:)


Vitt ljust och fräscht! :)

Nu ska jag försöka dra min karl från jobbet och kolla på en film-innan jag somnar.:P

RSS 2.0