pEi POD

ÅH!! Beställde igår en grej till Aslan. Eller Aslan och Zorri, då Zorri brukar låna hans krypin ibland;)

En PEi POD!:D



Sjuuuukt cool! Såg den på Bromma Zoo i fredags och blev störtförälskad!

Men ville inte ha rosa eller vit.. Den vita är ju snygg, men inge snyggt med rosa kudde. haha.. Gick in på deras hemsida och det visade sig att den fanns i mint/turkos!!:D Hur peeerfa var inte det lixom?! :D

Så nu är det bara väänta... :)


Snygg va?! :D

LÄNGTAN!

Har haft en hemsk natt och dag! Legat med kramper i magen och haft svårt att slappna av... Men börjar nu kännas bättre! Skönt! När ska jag lära mig?! Har fått klara svar på varför jag får ont i magen och det är skönt att veta varför!

Har alltid haft problem med magen, lite stressmage och får lätt ont. Men ända sedan jag slutade med kolhydraterna så gick det över!

Igår åt jag nudlar och på kvällen fuskade jag lite mer, med att äta lite chips till Beck-filmen vi såg. Och vips, knappt en timme senare så hade jag super ont i magen..

Så nu jävlar ska jag lära mig! Nada mas!!

Nu när jag äntligen börjar känna mig lite bättre, så har jag plockt disken i köket, diskat grillgallret-så det är redo sen;) och lyssnar på lite spanskmusik. :) Längtar så otroligt ner till Torre! Va ju tre år sedan jag var nere och jag vill ner nuuu! Ta en promenad på strandpromenaden och bara lata mig... Men blir inget iår, jag får dra med mig mamma nästa år tror jag! Njuta i lägenheten och njuta av mitt andra hem:)


Nu blev det ett collage från sommar-08, istället för spanien. haha.. Men faan!:P

LÖNING!!

Gud va jag älskar löning!! Inte för att jag kan gå ut o shoppa, utan för att jag kan ge mina pengar till Jim, som betalar alla räkningar;) Haha!

Jag är så trött på att inte ha ett jobb och hade verkligen hoppats på ett som jag sökt.. Men fick det inte.. SUCK!


Fredag idag, helvete va det har vart varmt i sovrummet inatt! Har inte velat haft täcket i närheten av mig själv! Usch!! Så nu blir det en kalldusch och sedan fixa ärenden idag:)

Hoppas alla har en super fredag!!:D


PÅ TORSDAG ÄTS DET ÄRTSOPPA....

Fan det var ju tur att jag klagade på vädret härom kvällen!:D Igår var det sommar-på riktigt!! Vi hade runt 28 grader och vi var ute nästan hela dagen:)

Jim köpte ett partytält för att mecka med bilen i, ifall det skulle komma regn. Men vi klarade oss en dag till;)
Det var en lång dag igår, fullt med meckande! Men det är alltid trevligt att kunna hjälpa min karl:)

Torsdag redan.. Veckorna bara flyger fram! Idag vet jag ännu inte vad vi ska göra, men solen skiner och det är varmt. Skulle vilja åka o bada, men får nog inte med mig honom på det. haha! Så blir att ringa mamma:)

Nu ska jag försöka hitta på något till lunch.. Alltid lite klurigt!


LALAAAA!

soooommar sooommar sooomaaaar... Laalaa laaaLaa laaa laa laaaaa! Nää, ingen sommar längre fan!

Det är kallt (inte jätte, men iaf), blåsigt, ingen sol och Juli börjar närma sig sitt slut... :(

Usch, vill inte ha höst.. Eller hösten har jag inget emot, hösten är okej. Men Vill inte ha hösten, för då är vintern så nära..!

Idag och igår var jag hos min jobbcoach. Verkar lovande! :) Kommer from nästa vecka vara där 2 dagar i veckan, kommer då ha gruppmöten. Då kommer vi hjälpas åt med olika saker och även så kommer företag komma till oss och "föreläsa". KOmmer bli kul tror jag:)
Har redan fått skicka in ett CV till ett företag som dom hade kontakter med. Så hoppaaaaas!!

Annars idag så har jag gjort min karl sällskap vid bilen. Han har meckat lite, så jag och Aslan titta på;)

Snart blir det True Blood här hemma, men sedan blir det sova. Är så otroligt trött idag!=/


Skarsgård är heeet;D

STOORM IDAG!!

Heeej alla!! Vilket härligt HÖSTväder det är idag! Blåser helt galet, men solen tittar fram då och då:)

Idag ska jag och Jim åka till Trosa och spatsera omkring:) Skulle ju åkt med pappa och syrran, men blev ju inte så. Så då kom min Jim på att vi kunde åka istället:D Ska bli mysigt!

Vet inte om jag orkar ta med mig kameran... Den blir fan tung efter en stund.. Men vet väl att jag kommer ångra mig om jag inte tar den med mig. haha.. Har inge batteri i den lilla, så den är ju ingen idé att ta.

Igår hade vi fixardag här hemma:) Vi blev jäkligt nöjda, alla tre, över våra kunskaper och hur resultatet blev!:D
Så idag förtjänar vi en dag ledigt;) haha!

Jag kommer börja på en jobbcoach imorrn, hoppas på att få ett jobb jääävligt snabbt! :D

Nuu ska jag packa! Hepp på er!!

DESSA SMÅ SÖTA

påminner så sjukt mycket om min Aslan!:P Eller han kanske påminner om dom;)









Snart ska vi grilla här hemma!:D SKa bli sååå gott! Har gjort en sås på creme fraiche, philadelphia ost, vitlök, salt och peppar. Hoppas den blir god!:) Ska fixa till lite paprika och lök nu och sedan åker det på grillen oxå!:)


Tess, Tack så mycket!:) Vad har du för hund? :)

Kraam kraaam!

PARKEN ZOO

Guuuud vilken bra dag vi hade igår!!:D Regnet vräkte ju ner här hemma, men ju närmre vi kom Eskilstuna, desto mindre regnade det:)
Så vi fick superbra zoo-väder! Molnigt, men varmt:) Många fina och intressanta djur fick vi se oxå, kände mig som ett litet barn! haha!
SOmnade som ett litet barn oxå, var såå trött! Tror tom att jag somnade innan Jim, det är inte vanligt!

Fan redan Fredag! Veckan har gått snabbt! Idag ska jag ha en städdag! Det är det sköna med att inte ha något jobb, man kan städa på veckodagarna och ha helgen ledig!:)

Vet ni, jag har gått ner 10 kg!!:D Känns superbra!! Men har en liten bit kvar, men kommer nog inte vara några problem:)

Lite bilder från igår kanske.. Lägger in dom som inte behöver klippas till:P


Min fina pappa äter glass:)


En apa som har tungan ute, precis som skrållan brukar ha:P





HAHA!!


Tripp, trapp, trull, trull xl;)


Han blev jäääätteglad när jag kom med kameran!:D haha..


Sjukt häftigt djur!! En Manvarg, otroligt vackra var dom!






Vii:)





Jahaaa, så du ligger med min karl! Trevligt, visst är han bra i sängen? ;)
vet du, jag tror så här, att skulle han ligga med nån annan så skulle han nog bli jääävligt arg om den personen skrev massa konstiga saker på sin fästmös blogg! För han vill ju inte att jag skulle få veta, eller hur?
Nu är det så att jag vet saker DU inte vet om min karl, så jag litar på honom;)
Men kan säga att, om han nu ligger med dig(?), så lär du ha förlorat varenda chans till att ligga med han igen efter det här. hahaha!! 

Och vad är det för syn du har på mig? Att det är okej att klanka ner på mig eller? Tyvärr kommer du inte lyckas!

GOING TO THE ZOO!

Torsdag och regnet vrääker ner här hemma! Meen det skiter vi i! Jag, pappa och syrran trotsar regnet och åker till Parken Zoo (Eskilstuna). Ska bli trevligt! Hoppas på att det inte regnar där. haha!



Sist jag var på djurpark fick vi se detta!:D haha..

Tack Jessica P och Sandra, ni är underbara! :) ♥

PRICKIGT!

Härlig solig onsdag!:D Jag har precis suttit ute på balkongen en stund. Upptäckte då att jag har fan så mycket mer fräknar på mitt vänstra ben än mitt högra.. Skumt! Mamma sa att dom hade glömt det vid födseln;) Det ser lite roligt ut! Ett "brunt" ben och ett vitt ben. :P


Inte nån superbild, men man ser prick-skillnaden;)

Igårkväll fyllde jag upp badkaret med vatten, stoppade ner Aslan och skulle precis börja träna då Jim sticker in huvudet och frågar vad jag håller på med.. "Ja, tränar Aslan såklart" men då påminde han ju mig att det var högst varannan dag! haha.. Hoppsan!! Så han fick vara i vattnet en stund, så han vänjer sig. Det gick riktigt bra denna gång!:D Han gick glatt några steg i hopp om att få ostbiten jag höll i;)


Så ikväll(!) dåå kör vi igen! Men kommer bli svårt att få honom att gå på bra! Är ju inte som ett gångband, där dom måste gå och jag vill ju inte dra honom framåt... Så det blir sakta med säkert:)

Imorrn ska jag träffa pappa och syster. Vi ska åka till Eskilstuna zoo. Ska bli roligt! Har inte vart där sedan jag var liten. Så nu ligger batteriet till kameran på laddning:)
Vi skulle egentligen åkt till Trosa, men dom tyckte det verkade tråkigt.. Så jag ska dra med mig min karl dit i helgen:) Verkar helt underbart där!:D



Nu ska jag äta min ääääckliga feta maaaat! Som egentligen är heeelt vanlig mat, deee ni! Idag blir det lax i ugnen med grädd,- och örtsås:)

Ang mina "gula" tänder, jag har en tunn emalj, vilket i sin tur då leder till att dentinen (alltså tandbenet) blir mer synligt. Det är även genetiskt att man kan få gulare tänder, vilket även min pappa har.
Alla får gulare tänder förr eller senare;)

Hepp på er alla!

GRATTIS BRORSAN!!;D

Idag fyller min bror 21 år!!! Helt galet!!
Han är lika pain in the ass nu som då;) haha.. Vi kommer åka dit ikväll, få lite middag hoppas jag och kanske lite tårta:)

 


I fredags lämnavi vi ju in Aslan på Albano. Vi fick hämta honom vid 17 tiden. Då var han en mör och trött pojke...:( Dom hade sövt ner honom ordentligt, med slang i halsen, för att kunna ta tandstenen ordentligt. Röntgenbilderna visade att det inte hade läkt särskilt mycket tyvärr.. Men att det kunde ta tid med sånt här. Så det blev en nybokad tid om 4 veckor. Då hoppas vi på bättre resultat!

Helgen har rullat förbi snabbt, som vanligt! Jag och mamma var o såg Harry Potter i lördags kväll. Jag säger bara herrejäääävlar så bra den var!!:D Vill ha den på dvd nuuu!:D Men lär ju få vänta i typ tre månader..

Igår var jag hemma hos mamma, jim meckade bil på andra sidan gatan. Jag passade på att bada Aslan, för jäklar va han fäller just nu! Så han fick stå i diskhon, som vanligt;) Han var ju inte alls glad, men det var ett måste;)


åh, måste sättamig och redigera maaaassor av bilder!! Både från svärmors kalas och från när Jim körde formelbil.. Kommer ta en evighet! och det är ju ingen ide att göra det på dagen heller, för då syns inte förändringarna ordentligt.. Men det är kul, även om det är jobbigt;)






Till Abdollah; Ingens om tvingar dig att läsa min blogg om den nu är såååå jävla tråkig så du spyr! Men ändå har du traglat dig igenom ett år tillbaka... hur många gånger spydde du på vägen dit? haha..

 


LÅNGFREDAG!

Dagen börjas med tidig uppgång(06.00) och regn..... Hundarna tittade surt på oss när vi tog tag i deras regnoveraller. :P
Sedan bar bilen oss till Albano och veterinären. Idag ska Aslans käke röntgas och vi hoppas på bra resultat!! Får hämta honom framåt kvällen, längtar! Han var ledsen och sur när vi lämnade honom..:( Tror verkligen han börjar tröttna på att bli lämnad där var och varannan vecka!

Annars idag har jag vart inne på Jims jobb, träffat deras receptionist som förövrigt var sjuukt trevlig!:) Gav henne mitt CV, som hon ska titta lite på. Kom hem för en liten stund sedan och ska nu ta det lugnt en stund. Senare så kommer Sandra, Kim, Ellie och Z&Gin:) Blir middag och bus:)

Nu ska jag slappa... ;)

IT`S INCREDIBLE!

Igår var jag i jakan, inne på Tele2. Pratade lite med dom om telefoner-för typ 5gången. haha.. Dom börjar typ känna igen mig:P

Jag hade fått ett prisförslag där tidigare, men hade nu öven fått ett av mamma. Som, förövrigt är ett så sjukt bra pris!! :P Så jag höll på o stupa när jag fick ännu ett pris av tele2! Jag skulle få betala för mobil och abonemang 700kr! Inte en chans sa jag! haha.. Jag skulle få betala 450 från mamma. :P haha.. Så det vart "tack o hej" till T2:P

Så igårkväll, innan sjukgymnasten, stannade vi hos mamma för att hämta upp min nya telefon:) Den har legat på laddning över natten och jag har pillat typ hela jäkla dagen! haha..
Det blev en HTC Incredible och jag är än så länge sjukt nöjd:D hihi.. eller nej, ett minus är att du kan inte lägga in en hel bild som bakgrund. utan den ska beskäras, men du kan bara beskära en rektangel.. WTF?! Men ska kolla upp lite, kanske hittar något:)



Igår var det ju sjukgymnasten med Aslan (Kycklingen;). Vi möttes av en riktigt trevlig kille! Trevligt och bra bemötande!:) Sedan började han prata om allt som ska göras... JISSES! Jag minns knaaappt något alls.. haha.. Som tur var fick vi med oss instruktioner hem:P

Detta är det som gäller;

* Vattenträning hemmavid (gå i vattnet, till bröstbenet). Börja med 3 min x 2, öka med ca 3 min/vecka.

Långsamt tempo. När uppe i 20 min, lägga in 30 sec hastighetsökninger. Minst en gång/vecka, max var annan dag. - Här kommer vi vara tvugna att börja gå till sjukgymnasten igen, svårt att springa i badkaret;)

* Balans och koordinationsträning i lätt kuperad terräng. Långsamt i koppel. -Men avvakta några dagar i väntan på reaktion på vattenträningen. Samma på de andra övningarna.

* Balansträning på kudde.

* Statisk ståträning. Lyft ett eller båda bakbenen för att få mer vikt på framdelen.

* Stå/gå på bakbenen i syfte att träna knäna.

* Gå i nedförsbacke, börja med lätt lutning, öka successivt.

* Inga töjningar!

* Viktigt mer en god underhållsdos av träning hela hundens liv.

* Lägg till/öka inte mer än en sak i taget för att veta vad det ev är som provocerar.

* 24-timmars perspektiv -om sämre backa tillbaka.

Det kommer ta ca 6 veckor att nå upp till dessa 20 minuter, som näms i vattenträningen. Så om 6-7 veckor kommer vi börja hos sjukgymnasten igen. Där vi sedan kommer gå ca 1 gång i veckan, om vi har tur räcker det med det. Men att oxå fortsätta med vattenträningen hemma och de andra övningarna. Blir att bygga en "ramp" nedför soffan, för han ska helst inte hoppa ner. Och då har vi även en bra "backe" att träna i:)

Kommer bli en tuff sensommar och höst!

Så nu ska jag ta det lungt en stund, för att sedan fylla karet och pina min hund:P


Så här glad blir han av att badas... :P Detta är sista bilden jag har på honom, innan olyckan skedde. Min lilla pluttis! ♥

LITE BILDER:)

Ojoj, mååånga dagar sedan jag skrev! Men har man semester så har man;)

Jag kom hem från Stugan i söndagskväll. Det var skönt att få komma hem till våran säng, min Jim och duschen. :P

Men veckan har varit super, trots halvdant väder, så har vi slappat och njutit! Hundarna var helt slut i måndags, dom sov hela dagen!:P

Ikväll ska vi till sjukgymnasten med Aslan. SKa bli spännande att se vad dom säger och vad vi ska göra:)


Lite bilder kanske från våran vecka?:)


Min plutt njuter verkligen när vi är i Stugan!


Mysbild!


Min zorri- som i ett senare kort jagar den där myggan som syns där;)


På hundpromenad i Filipstad:)




Tidig morgon- underbart!


En till tavla som jag vill ha upp här hemma! haha..








Här ser man stort skillnaden på hans högra vs väntra ben. Inga muskler alls i det högra(vänster i bild):(

Gick inte o lägga upp fler, blogg.se strular.. Men fler kommer komma:)

FÖDELSEDAG FÖR MIN PIM!

Idag är det min Jims födelsedag!♥
Önskar jag var hemma och kunde fira honom, men vi är ett antal mil ifrån varann. Han har fullt upp med jobbet nu, så gör ju egentligen inget:P

Här är vädret, idag, mulet men ljust. Vi hoppas att solen skiner igenom molnen snart!
Igår var det halvtoppen väder;) Solen lös då och då och värmde såå skönt! Hade besök av Tommy, Jocke, Petra och Elin en sväng på förmiddagen. Sedan blev det sol och bad, för både oss två benta men oxå för de fyrbenta;) Det var såå skönt i vattnet! Årets första dopp- i Juli! Hade ju hoppats på värme och sol idag med, så man kunde ha badat mer. Är säkert jättevarmt och skönt i vattnet idag, men man blir lite fegis när inte solen skiner:P

Imorse så regnade det, så jag fick springa ut och plocka in handukar och dynor:P Sen var det sjuuuukt skönt att krypa ner i sängen igen:D

Tar ju en evighet att ladda upp bilder här, men försöker få upp en iaf;)


Aslan njuter av solen och värmen:)

Nu ska jag lägga mig ute i soffan och lösa korsord:) Hoppas alla har det super!

SEMESTER

Hallojsan!

vet att det gått en evighet sedan jag skrev! Men har inte haft tid helt enkelt. Eller velat ta tiden:)

Jag i Jim åkte till Norrköping i onsdags, stannade till söndag morgon. Vi gick på stan, shoppade, var på formel-race (där Jim körde), Jims mamma fyllde 70 år så det var kalas och sedan har vi umgåtts med hans syster Jetta och hennes man Leif. Det är så mysigt att vara med dom!:) Vickan och Pillan är oxå helt underbara!:D






I söndags, när vi kommit hem från Norrköping, var det bara o slänga ur de kläder jag haft och i med nya! För sedan bar det iväg till Värmland och stugan, med mamma, Terese och bror. Ja, och alla sex hundar;)

Vi har inte så jätte toppen väder, men idag har det iaf varit lite sol och det går att sitta ute:) Jag ställde klockan på 04.00 idag. Men vaknade tidigare, tror jag fått mygg-tinitus! Hörde myggor hela tiden tyckte jag. Så jag gick upp 03.45 och gick ut och fotade soluppgången:) När klockan var kvart i fem så gick jag in, men hade gärna suttit kvar och njutit av stunden:) Men det var en invasion av myggor runt mig, så var bara att ge upp:P



Nu sitter jag och Terese ute på stenplattorna och njuuuuter av molnen! haha.. eller inte.. Men skönt är det iaf:) Ska snart ge min Aslan lite mat och sedan sätta mig och lösa lite korsord:P


RSS 2.0