HUNDRÄDDA LÄR ER

Hundrädda människor.. Vad tycker jag då om dessa människor.. Jo, det ska jag berätta NU.:)

Jag respekterar och kan absolut förstå om en människa är rädd. Kan ha vart med om något tidigare osv..
MEN om man nu är så rädd, varför inte lära sig hur man ska hantera detta?
Jag har en av mina hundar lös jämt! hon är den snällaste du hittar. Det kan inte en okänd människa veta. Det vet jag med. Spelar ingen roll om jag säger att "åh, hon är inte farlig. hon vill bara hälsa" det hjälper inte den som är rädd. För den vet inte!

Nu kommer det som folk som läser här kanske reagerar på.
Jag tycker att den som är rädd har på något sätt en skyldighet att lära sig att hantera sin rädsla. Lär dig hundens språk. och lär dig hur DU ska reagera.
Ställa sig och spärra upp ögonen, spänna sig och bara skrika (typ) gör inte saken bättre! Jag menar, en vanlig hund går ju självklart fram då! För att visa-jag är inte farlig. Min hund Skrållan hon börjar skälla på folk som stirrar och beter sig skumt för hon blir osäker. Om det då kommer en som är rädd och beter sig konstigt för att sen i sin tur se att min hund beter sig konstigt och då tror att min hund är Farlig måste lära sig att läsa och slappna av och bara gå förbi.

Igår när jag kom in i trapphuset med mina 3hundar så står där 3killar o väntar på hissen. Mitt gäng höll på o skita på för att det stod någon där. dom va lixom inte beredda på att det skulle vara nån där. och vet ni, grabbarna skratta lite för att dom blev ju lika rädda dom men sen brydde dom sig inte. -Mina lugna ner sig lika snabbt som dom hade blivit rädda. Sen, ner för trappen kommer killarnas mamma och Skrållan börjar skälla lite på henne och så säger hon "oj, vilka farliga hundar!!!" och springer sedan upp för trappen.. SUCK! säger till henne att min hund är mer rädd (och förvånad att det kom nån mer främling) för henne än va hon är för hunden..

Nä, en människa som är rädd har fan skyldighet att lära sig!! Så mycket hundar som det finns i vårt land...

Om man är rädd. slappna av och gå förbi hunden. Stanna inte upp och spänn dig som om du ska dö för att den är där framme. då får du garanterat uppmärksamhet av hunden!
Och bara för att man ser en stor hund som man tycker ser läskig ut så bli inte mer rädd. Det finns ingen anledning...


Nu har jag sagt vad jag tycker. Om någon tycker nå annat är ni välkomna och berätta för mig:)


Här har vi två perfekta raser
Kan ni gissa vem som är den griniga och jobbiga och vem som är den fjantiga??


Kommentarer
Postat av: *SANDI*

GRATTIS!! Du har fått en Award av mig :)



Gå in på den här länken för att se mer;

http://sessansandi.blogg.se/2010/january/jag-har-fatt-en-award.html



Massor me kramar!! <3

2010-01-25 @ 20:32:28
URL: http://sessansandi.blogg.se/
Postat av: m

2010-01-26 @ 10:51:32
Postat av: mamma

Ja den fjantiga hunden kan vara bägge två likväl grinig. Oftast så är det den lilla skiten som skäller mest och för mer liv för den är mest osäker och rädd. Stora hundar kan ju oxå ha en "åsikt" på rädda människor och känner deras rädsla på ett annat sätt. Cesar Milans "ordspråk" Inte titta, Inte röra och ingen ögonkontakt Bästa receptet för hundrädda människor

2010-01-26 @ 10:55:18
Postat av: Maja

Vill bara flika in lite och säga att jag håller med dig! Allt kan inte ligga på oss hundägare, för om den rädda personen gör "fel" (stirrar, spänner sig osv) så spelar det ingen roll. Är man rädd får man lära sig att hantera sin rädsla, vi hundägare kan inte hantera den åt dom. Det handlar om att ge och ta. Jag har två Amstaff tikar och jag Vet att många är rädda för dom pga media, men för den skull kan ju inte jag gå över på andra sidan gatan såfort jag möter någon "ifall" den är rädd. Är man rädd och inte vill ha kontakt får man lära sig att bete sig "rätt" så slipper man kontakt med hunden. Och är man innerligt livrädd får dom gå över till andra sidan gatan då så möter man den inte alls.



Tack förresten för inlägget i min blogg! Jag håller med om det du sa! Vi diskuterade mycket om sånt när jag gick min utbildning, och det är väldigt intressant. Det är som du säger, det finns mycket att säga när man verkligen är passionerad! :)

2010-02-05 @ 09:39:36
URL: http://www.metrobloggen.se/talisqualis

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0