SF-LA

(Varning för långt inlägg)
Haaalllååååå alla!!:D

Hoppas alla sover gott:) Här är klocakan 17:30.

Igår kom jag o jim hem från LA. Helgen var riktigt bra!

Började med att Jim åkte o hämtade bilen, i fredags. Vi båda trodde vi skulle få en Ford Fusion, meeeeeeeeeeen när jag kommer ner i garaget när Jim är tillbaka så går han fram till en av mina drömbilar!! Jag tappade väskan OCH hakan!!

Där står en Mustang!!! En röd MUSTANG!!! Jag var tvungen att ta en bild med mobilen o slänga upp på FB, så mamma kunde se!:D haha.. Hon vart inte så glad..:P

Sedan cabbade vi ner och började vår långa resa till LA. :)

Vi åkte kustvägen hela vägen, på vissa ställen var det bara nån meter till vattnet medans andra ställen var vi 300 meter upp! :D

Vi stannade i bla Santa Cruz, åkte till Mazda Raceway Laguna Seca- det är en megaberömd racebana, åkte 17 Mile Drive, Big Sur, stannade och åt en Amerikansk pizza i den Danska staden Solvang, passerade Santa Barbara som lös upp den kolsvarta himlen och sen var vi framme i LA! :)
Resan tog oss totalt 14 timmar!

Tyvärr kom vi iväg senare än vad vi hade tänkt, pga köer i SF. Så tyvärr hade vi inte sol hela vägen.. Solen går ner vid 17 tiden, så vi missade ganska mycket kustväg o solen.. Men det var såå häftigt att åka vid havet och se månen lysa upp stränderna och de höga vågorna!

Väl framme i LA så åkte vi direkt till vårt motel, som visade sig vara riktigt tyyypiskt filmmotel!! haha..
Vi kröp ner i sängen diiirekt och somnade som två små barn!

Lördag morgon, klockan ringde 08. Vi gick upp, duschade och gjorde oss i ordning. Sedan åkte vi till Simi Valley, åt frukost på ett mysigt bagelställe. Åh så gott det är med Bagels! :D
Sedan for vi iväg till paintball affären ANS-Gear. Där var det roligt! Tog lite bilder i smyg, till chefen;) haha..

Efter två timmar, så var Jim äääntligen klar! hahaha!
Vi frågade killen som hjälpt oss om han visste nå o göra i närheten. Han tipsade om Ronald Reagen Library (Usa´s president -81 till -89). Så vi tog bilen upp i bergen och fick omkring där inne. Var mycket intressant!

Efter det så åkte vi tillbaka mot LA. Åkte då genom Malibu och njöt av solen och alla fina bilar! Hela resan ner har vi sett helt gaaalna hus!! Vi åkte viare mot Santa Monica, njöt av en god lunch och gick längs vattnet och Santa Monica Pier. Solnedgången var så vacker! Kan inte få nog! :)
När solen gått ner gick vi upp på piren igen och in på nöjesparken som ligger längst ut på piren. Åt en glass och spelade lite inne i Arcade-hallen:)

Efter Santa Monica åkte vi mot Hollywood sign Observatoriet, men väg-helvetet var stägd! Vi åkte runt en braaa stund och letade någon annan väg, men utan lycka.. Ville ha bilder på skylten i mörkret jue!! =/ Vi gav upp och så började vi bli hungriga igen! Så vi stannade på en In´n'out burger och åt lite. Men usch var inte gott! Vi satte oss sedan och kollade lite på nätet och kände att fan vi vill inte åka hem än. Så vi åkte till Universal City Walk och väl där upptäckte vi att det låg en Hard Rock Café där!! Faaaan, här hade vi ätit en äcklig hamburgare när vi hade kunnat äta på Hard Rock! Suck.. Så vi gick in och åt en god efterrätt!:D
Killen som var vår servitris gav oss en vägbeskrivning till Hollywood sign, som inte var den officiella platsen för folk. :) Han sa då oxå att skylten inte lyser på kvällarna. Så inte så konstigt att vi inte hitta den! haha..

Efter HRC var det hem och sova! Vi sov gott och tog oss faktiskt lite sovmorgon på söndagmorgon:)

Söndagen var bra, ett tag! Vi åt frukost på ett bagel-café och sedan började vår resa för att hitta Hollywood skylten. Vägen upp dit var sååååå smal och stooooora hus på båda sidorna! Det var skyltar överallt typ som sa att det inte var tillåtet o stanna och fota skylten. Till sluuuuut, efter en timme typ, kom vi till en punkt där man kunde stanna bilen och fota:) Där det oxå var okej att fota:P Det var lite människor där, men inte alls så mycket som på de officiella platserna för att fota. :) Vi kom fan inte närmre skylten än det här alltså! Såå coolt!:D
Resan ner från berget var myyycket enklare än resan upp! hahaha..
Efter skyltsökandet åkte vi genom Rodeo Drive, lyxgatan i LA. Önskar vi hade haft råd o handla där! Valentino, Jimmy Choo, LV, Chanel, Cartier... osv osv..

Sen hände det som inte får hända!!!! GPS flög ner från instrumentbrädan!! Det blev en spricka i skärmen och det slutade fungera.... Vi båda blev typ helt tysta och tror nog vi svor lika mycket båda två inne i huvudet! Vi letade upp en Best Buy, tog oss dot med hjälp av gpsen i mobilen. In på affären, då finns inte den gpsen som Jeff ville ha (killen vi lånat gps av). Så vi gick ut till bilen igen, skulle åka ur garaget och Jim stoppar i biljetten i automaten och det visar 30dollar!!! Då har vi stått där i 20 minuter!! Bara för att vi inte köpte något så var man tvungen o betala. Men JISSES!!! 30 DOLLAR!!!! Jim blev rasande! Men vi hade planer, solen började sjunka och vi ville till venice beach. Så vi försökte navigera oss dit med våra telefoner.. Hittade i sista sekund! När vi väl kom dit fick vi ett lugn över oss.. Vi promenerade längs standen, kände på den vita stranden och njöt av solnedgången...
Sen när vi ska sätta på oss skorna, så flyger Jims dyra Versace solglasögon i backen och får en repa på bågen... Så jävla typiskt!! :(
När vi väl hittat en restaurang så blev det bra igen. Man glömde allt skit som hänt under dagen och kunde slappna av en stund.. Vi satt på en riktigt mysig Italiensk restaurang! Den var utomhus, väggarna var dekorerade med målningar av en italiensk gata och det hängde lampor från vardera sida om väggarna. MYYS! Vi åt supergod mat och hade det mysigt:)

Väl på väg hem så blev det katastrofalt!! LA och INGEN gps är inte en bra kombo!! =/ Vi hittade inte hem!! Min mobil var död och det är min mobil som har en bra "gps". Iphone har en riktigt dååålig karta och gps! Så vi åkte vilse gång på gång och tillslut visste vi inte vart vi var!! En resa som skulle ta oss 20 minuter, tog oss 2 timmar!! =/

När vi väl kom hem så la vi oss bara i sängen och pratade inte om dagen som vart.. Usch!

Måndagen var vi tvugna och gå upp tiidigt! Planet gick inte förens 13.30, men bilen var vi tvugna att lämna in kl 09.00.. Så vi gick upp kl 06, packade och åkte. Eftersom det var måndagsmorgon var vi rädda för att det skulle vara gaaalen trafik! Så vi ville vara ute i god tid! och eftersom vi inte hade en gps... Så vi åkte riktiga omvägar för att slippa motorvägen som stod stilla.
Gick ganska så bra och komma fram iaf:) Skönt!

Sedan spenderades 4 timmar på flygplatsen.. Var såå skönt att åka hem! LA var häftigt, men satan sååå stort och rörigt!!

De var vår resa det:) Då det tar sån jääävla tid att lägga upp bilder, så lägger jag bara upp några enstaka här nu. :)






Fina bilen!:D




Jim är jäääätteglad vid racebanan!!:D tyvärr var den stängd, så vi såg inga racerbilar som körde..:(


SPCA!!:D


Vackra 17 Mile Drive! Sägs vara en av USAs vackraste vägar!


Bixby bridge, såå vackert här!


Solnedgång längs vägen mot LA.


Vårt Motel:)




Jag och Pim med Air Force One i bakgrunden. Jäävlar va stort det var!!


En del av Berlinmuren..


Här vilar Presidenten! (iaf för allmänheten)


Söt va;D


Santa Monica i Solnedgången


Santa Monica Beach i solnedgången..






Älskar färgerna!


Snurrelisnurr!


En typisk amerikansk tomt, såhär i Juletiderna. :)


Hard Rock Café Hollywood!





Vår bääästa Servitris!




Haha, heeeelt impulsiv bild! Skulle vara en söt bild på mig och jim. Jag gör en ful min, Jim äter och sen ser vi på kortet att det är en kille som står som han gör på kortet. haha.. Vi fick oss ett gott skratt! Vi tog en seriös bild sen oxå;)


Paaaalmer!!:D


Hollywood Sign! Så nära man kan komma, på laglig väg;)






Rodeo Drive!


Venice Beach


Venice Beach in sunset









Den mysiga resturangen vi åt på, som låg utomhus:)



Det var allt för denna gång!! :)




Kommentarer
Postat av: Mikkis

Ååååh va underbart!!!! Vill oxå åka dit nu :D

2011-12-07 @ 17:48:14
URL: http://mikkismusse.blogg.se/
Postat av: Lejph

Läste det superlånga inlägget och blev SUPER-avis. Allt ser helt fantastiskt najs ut. Alla bilder är najs, men din bild på Bixby är GRYM! Bra Steppi :).



Stor kram på er. Önskar jag (och helst Pohan) kunde vart med... :/

2011-12-07 @ 21:58:06
Postat av: charlottaf

Vilka bilder - vilken helg!

Fortsätt njuta och ha det gott.

kram kram

2011-12-08 @ 11:45:59

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0