IDAG ÄR DET SORGENS DAG

i min familj...

I onsdags så vaknade Bea upp, gick ut med sina hundar. När hon kom in betedde sig Bettie underligt.. Bea ringde till veterinären och fick en tid.
Hon tog sedan ut henen för o kissa, men då kunde hon inte gå i trappen. Så bea bar ner henne..
NÄr dom kom in igen så föll bakbenen ihop, hon kunde inte gå alls.. Som att hon plötsligt blivit förlamad i bakbenen..

Dom åkte in akut till veterinären. Där tog dom prover, röntga från topp till tå.. Men hittar inget. Det man ser på blodvärdena är att hon har lite låga röda blodkroppar. Hon fick en kortisonspruta och sedan åkte dom hem.. Men hon var så svag.. så slö..

Bettie är i vanliga fall en väääldigt matglad flicka! Hon är alltid i köket om någon lagar mat och sitter alllltid under bordet när man äter.

När vi kom dit i onsdagskväll så låg hon bara.. hon brydde sig inte om vi tappade något på golvet..
Jag skulle ge henne en tablett som jag gömt i lite kalvsylta.. Hon tog det, tuggade i sig det, men la sig sedan ner.. Men för en kort sekund fick jag se den där glimten i hennes ögon..
men sen låg hon bara där...

Igår var det ingen förbättring.. Bea åkte in igen, hennes röda blodkroppar hade sjunkit ännu mer.. Hon hade inte blivit bättre alls.. Dom gjorde även ultraljud och man hittade inget alls..

Idag hade hennes blodkroppar sjunkit från 14 till 12.. När man endast har ett värde på 12 så ska man ha kolapsat.. Men hon var stark! veterinären sa att dom kunde ge henne en blodtransfusion, men att det skulle inte rädda henne. Det skulle ge henne några extra timmar.. Dom kunde inte göra något mer för henne nu..
Han trodde att det kunde vara en tumör som låg gömd någonstans..

Så vid 09 imorse gick våran Bettie bort... Hon är nu i hundhimmlen tillsammans med våra andra hjärtevänner♥

Att Bettie har gått bort känns konstigt.. Allt gick så otroligt snabbt! Jag vill inte ens tänka på hur min mormor känner.. Det var verkligen hennes bästa vän! Mormor kunde inte gå ett steg utan att hennes trogna vän var vid hennes sida.. Det måste kännas så tomt..

Bettie blev lite mer än 8 år..

Vi kommer minnas denna lilla tjockis så länge vi finns kvar här på jorden..



♥Vila i frid min flicka!♥

Kommentarer
Postat av: mamma

;o(

2010-11-28 @ 09:22:19
Postat av: mathilda

:( ♥

2010-11-28 @ 15:09:16
Postat av: linn

Usch, det där kan nog vara bland det värsta som kan hända en människa. Jag tänker på min Love varje dag, ibland gråter jag hysteriskt men det känns ändå lätte och lättre för varje dag. Men ont gör det, så fruktansvärt ont.



Usch denna vecka verkar ha varit sorgens vecka.

Vila i frid alla som fått lämna oss!

Pusss Linn

2010-11-29 @ 07:16:04
URL: http://linsys.blogg.se/
Postat av: Emelie

Folk kan ha svårt att förstå hur mycket ett djur betyder för en.. För dem är de bara ett djur, medan för en annan är det en familjemedlem lika viktig som ens mamma eller syster. Den dagen vi beslutade att ta bort Smulan barden värsta i mitt liv.. Bara tanken på henne får mig fortfarande att störtgråta.. Samtidig som man ler åt alla fina minnen vi fick. 21 år hinner man ganska mycket på;)



Doris ramlade ihop härom veckan hemma i ett liknande fall.. Stosade efter mamma o Asta promenaden som vanligt fast ännu segare.. Mamma lessna (trodde hon bara var tvär för att det regna, dom har ju en tendens till det;) ) och skällde lite på henne och vände hemmåt igen ( dom hade bara kommit runt 10m).. Går upp på gräsmattan och Doris bara ramlar ihop. Mamma står förvånad och försöker kalla upp henne. Hon försöker starkt resa sig upp men ramlar igen. Åke sätter henne i bilen och åker till vet. Visar sig att hon också har lååga blodkroppar och vitt tandkött etc. Fick blod och specialister tillkallas. Natten låg hon väl bara och på morgonen får de fram att en tumör har spruckit... I mjälten! Mamma ringer till mig och jag är i Vara och jobbar. Bara 40 mil från sthlm.. Fy fan! Men dr opererade bort mjälten och tumör och nu springer tjockisen runt hemma med en vecka kvar av läketiden. Tydligen var stygnen i tre lager? Min lilla Dollan.. :(



Fan att de inte kan finnas runt oss för alltid!! De betyder mer än vad man kan sätta ord på. Förstår oss oftast bättre än vad någon människa någonsin kan.. <3



Bettie ser superfin ut! Och beklagar verkligen sorgen gumman.. :(

2010-12-04 @ 10:09:25
URL: http://croaki.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0